Doganin Tadini Pedal Çevirerek Çikariyorlar

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doga Sporlari Toplulugu (BODOS) ekibi, birbirinden güzel çesitli doga etkinlikleri düzenleyerek kendilerinden sik sik söz ettirmeyi basardilar.

Doganin Tadini Pedal Çevirerek Çikariyorlar
Iki yil önce birkaç kisinin dogada ilk pedal çevirmesiyle baslayan macera, suan 20 kisilik bir ekiple devam ediyor. Ortak noktalarin bisiklet ve doga oldugunu ifade eden ekibin toplulugun basin temsilcisi Ali Açan, gruba katilan herkesin doga ve sporu seven insanlar oldugunu söyledi.

Açan, "Bozüyük’te bu sekilde aktif bir dernek veya topluluk yoktu. Öyle olunca yalniz olarak bisiklete biniyor ve dogada zaman geçiriyorduk. Birbirimizi bisiklet ve doga sayesinde sosyal medyadan, bisiklet ve doga sebebiyle bulduk. Bir kaç kisi olunca bizleri görüp çevremizdeki arkadaslarimizda bisiklet alip etkinliklerimize katilmaya basladilar. Böylece daha kalabalik etkinlikler yapmaya basladik. Grubumuzda su an yas ortalamamiz 35-40 olan 20 kisi yer aliyor. Herkes çalisiyor ve müsait oldugu zamanlarda bir araya gelip bisiklet ve yürüyüs turlari yapiyoruz. Çevremizdeki pek çok köy, yayla, selale, gölet ve kanyonlara gittik. Bazi magaralara girdik. Doga bakimindan ilçemizi çok sansli görüyoruz. Bir çok arkadasimiz bisiklet sayesinde etkinliklerimize katilinca ‘Bozüyük’te böyle dogal güzellikler oldugunu bilmiyordum’ seklinde kendisini ifade ediyor. Zaman zaman bir kaç günlük kampli bisiklet turlari da yapiyoruz. Yakin zamanda Bozüyük yaylalarindan Domaniç yaylalarina 2 gece 3 günlük kampli bisiklet turu gerçeklestirdik. Salgin süreci bittikten sonra bisiklet ve doga seven herkesi aramizda görmekten mutluluk duyariz” dedi.

Kaynak: İHA