Dasdas'in Ilk Dijital Sergisi Parallel Universe, Yarin Kapilarini Açiyor

DasDas'in ilk dijital sergisi Parallel Universe, Ouchhh ve Zenger is birligiyle sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Su ana kadar 52'den fazla sehir ve ülkede, bilim-sanat-teknoloji ekseninde sanat yerlestirmelerini milyonlarla bulusturan ödüllü Ouchhh Stüdyo'nun eserleri, Zenger küratörlügünde, DasDas’ta misafirleriyle bulusuyor.

Paribu'nun ana sponsorlugundaki Parallel Universe Sergisi; "Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi", "Siirsel Yapay Zeka", "Göbeklitepe Mimari Veri" ve "Osman Hamdi Bey Eserleri"nden olusan dört farkli eserle bu deneyimi ziyaretçilere 11 Haziran'dan itibaren DasDas'ta yasatacak.

AA muhabirine açiklamada bulunan DasDas Sahne'nin kurucularindan oyuncu Mert Firat, serginin olusumunun 4 yillik bir geçmisi olduguna deginerek, sergiyi gerçeklestirebiliyor olmaktan ötürü çok mutlu oldugunu ifade etti.

Dijital sanata gençlerin ilgili oldugunu söyleyen Firat, "15-16 yasindaki jenerasyon dijital sanatin zaten içerisine dogmus kisiler. O yüzden gençlerin ilgisini çok önemsiyorum ve destekliyorum. Yaz boyunca sergiyle dolayli baglantilari olan yeni medya üzerine konusma bölümleri olacak." dedi.

Zengeragency kurucu ortagi ve serginin küratörü Ali Askin Elibol da sarmalayan deneyim içerisinde her bir izleyicinin kendi eserini olusturdugunu belirterek, "Sergiye katilanlarin kendi yorumunda bedenini kullanma hali kendi ifadesini kullanma hali ortaya çikiyor. Eserin içerisine oturma, alanda zaman geçirme gibi kisisel tercihleri barindiran bir deneyim." diye konustu.

Serginin yönetmeni yeni medya sanatçisi Ferdi Alici ise dört farkli eseri bir araya getiren bir deneyim sunduklarina dikkati çekerek, "Uzun süreli bir çalismanin sonucu olarak yaklasik 65 kisilik bir ekip bu projeyi hayata geçirdi. Eserlerden bir tanesini gelecek sene sinema salonlarinda görecek insanlar." ifadelerini kullandi.

Atasehir Metropol Istanbul'daki sahnesini dijital bir sergi alanina dönüstüren DasDas'in ilk dijital sergisi, 11-12 Haziran'da ücretsiz olarak gezilebilecek. 7 yas ve altindaki ziyaretçileri için ise sürekli ücretsiz olacak.

Kaynak: AA