CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, Kirsehir'de Konustu Açiklamasi

'Bazi eksikler ve sorunlarimiz olabilir. Bardagin hep dolu tarafina bakip mücadelemizi büyütmek zorundayiz. Dönem bazi eksikleri büyütme zamani degil, dönem birbirimizle kol kola girerek mücadele etme dönemi'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, bazi eksikleri ve sorunlari olabilecegini belirterek "Bardagin hep dolu tarafina bakip mücadelemizi büyütmek zorundayiz. Dönem bazi eksikleri büyütme zamani degil, dönem birbirimizle kol kola girerek mücadele etme dönemi." dedi.

Torun, partisinin Kirsehir Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, yerel yönetimler birimi olarak birçok kenti ziyaret edip sorunlara çözüm aradiklarini söyledi.CHP'li belediyelerde "yoksulluk haritasi" çalismasi yapildigini belirten Torun, bu sayede vatandaslarin ihtiyaçlarinin belirlenecegini anlatti.

Torun, 30 Eylül-2 Ekim'de Istanbul'da tarim çalistayi düzenleyeceklerini hatirlatarak CHP'li belediyelerin tarima ve çiftçiye destek verdigini savundu. "Iktidarimizda hiç kimse yataga aç girmeyecek." diyen Torun, kimsenin yoksullugu ile bas basa kalmayacagini kaydetti.

Torun, uzun yillar sonra Kirsehir'de belediye baskaninin CHP'den seçildigini belirterek bu basarida emegi geçen herkese tesekkür etti. Seçimlerden önce "yönetime CHP'nin gelmesi durumunda yardimlarin kesilecegi" yönünde algi olusturulmaya çalisildigini öne süren Torun, belediyelerin tam tersine yardimlarini ve hizmetlerini artirdigini anlatti. Torun, önlerinde önemli bir süreç oldugunu ifade ederek söyle konustu:

"Bazi eksikler ve sorunlarimiz olabilir. Bardagin hep dolu tarafina bakip mücadelemizi büyütmek zorundayiz. Dönem bazi eksikleri büyütme zamani degil, dönem birbirimizle kol kola girerek mücadele etme dönemi. Bu ülkeyi kuran partiysek kurtulusunda da emegimizin olmasi lazim. Tarih bizi yazmak için sayfalarini açti. Ya o tarihe ismimizi yazdiracagiz ya da o tarihe gömülecegiz. Biz o tarihe hep beraber ismimizi yazdirmak istiyoruz. Bu karanlik iktidari gönderip halkin iktidarini kurmak istiyoruz. Göreve haziriz. Önce Allah’a sonra kendimize inaniyoruz. Bu sorunlari çözecek birikimli kadromuz var."

Sorunlarin çözümünün kendilerinde oldugunu vurgulayan Torun, ülkenin kaynaklarinin adaletli bir sekilde dagitilmasi gerektigini sözlerine ekledi.

Torun'a, Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Ari, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kirsehir Il Baskani Baran Genç de eslik etti.
Kaynak: AA