Arnavutköy'de Annesini Çekiçle Öldüren Sanik Hakkinda Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Arnavutköy’de annesini çekiçle öldürme iddiasiyla yargilanan sanik, ‘üstsoyu kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Arnavutköy’de annesi Melahat Isbir’i (39) çekiçle öldürüp sonrasinda battaniyeye sararak arkadasi Furkan Salih Gürek ile birlikte bos bir araziye gömme iddiasiyla yargilanan sanik Batuhan Ünal’in (21) durusmasinda karar verildi.

Bakirköy 21. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya, tutuklu sanik Batuhan Ünal, bulundugu cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanik Furkan Salih Gürlek’in avukati ile bir kisim müstekiler durusmada hazir bulundu.

Müsteki Fatih Ispir ile Özlem Say, “Annesini öldüren bir insan için en agir cezanin verilmesini istiyorum. Indirim uygulanmasini da istemiyoruz” beyanlarinda bulundu.

Sanik Batuhan Ünal, “Olay günü ögle saatlerinde eve geldim. Daha önce hiç görmedigim bir adamla annemi gördüm. Evden hemen çiktim ve 15 dakika boyunca kendime gelmeye çalistim. Birkaç saat arabayla dolastim. Bu sirada esyalarimi toplayip, babaannemin yanina gitmeye karar verdim. Eve girdigimde o sahis gitmisti. Annem de tek basina evde oturuyordu. Hiçbir sey söylemeden esyalarimi toplamak için içeri girdim. Annem de bana ‘Ne yapiyorsun’ dedi.

Bana ve babama agir hakaretlerde bulundu. Ben de ona tepki verince bana bir tokat atti. O sirada annemi kendimden uzaklastirmak için ayakkabilikta elime ilk gelen cisimle koluna bacagina saldirdim. Gözlerimi açtigimda annem kanlar içinde yerde yatiyordu. Öldürmek gibi bir amacim yoktu. Bu yasima kadar anneme sesimi dahi yükseltmedim. Olayin sokuyla gözüm karardi. Sonrasinda olan seyler de korku ve panikle yapilmis seylerdir. Gerçekten çok pismanim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Batuhan Ünal hakkinda, ‘üstsoyu kasten öldürme’ suçundan indirim uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasina karar verdi. Maktulü gömmeye yardim eden tutuksuz sanik Furkan Salih Gürlek hakkinda da her ne kadar ‘tasarlayarak yakin akrabayi öldürmeye yardim etmek’ suçundan dava açilmis olsa da toplanan deliller ve yargilama süreci dikkate alinarak aslinda ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme’ suçunu isledigi ortaya konularak 3 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina fakat cezanin gelecek sanik üzerinde olusturacak etkileri göz önüne alinarak cezayi 2 yil 6 ay olarak indirdi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede iki tanigin 11 Ocak 2020 tarihinde Edirne Iski Asfalti Sultangazi istikametine dogru açik arazide define bulmak amaciyla dolastiklari anlatilmisti. Topragi kazdiklari esnada altindan bir battaniye sarili cesedin çiktigini görerek durumu polise bildirdikleri belirtildi. Bunun üzerine polis incelemesinin ardindan sanik Batuhan Ünal’in annesini yabanci bir erkekle yakaladigi ve aralarinda tartisma çiktigini belirttigi ifadesinde çekiçle annesini öldürdügünün itirafi yer almisti. Iddianamede saniklarin cesedi battaniyeye sararak Arnavutköy’de açik bir araziye gömdükleri anlatildi.

Iddianamede sanik Batuhan Ünal hakkinda "Tasarlayarak yakin akrabayi kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi istenirken, diger sanik Furkan Salih Gürek’in de "Suça yardim etme" suçundan 15 yildan 20 yila kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA