Ankara'daki Sefirelerden Nakisli Resim Sergisi

Kuveyt, Kazakistan, Filistin, Fas, Cibuti, Vietnam, Kongo, Kirgizistan, Ukrayna ve Güney Sudan büyükelçilerinin eslerince yapilan eserlerin yer aldigi sergi 12 Haziran'a kadar gezilebilir.

Ankara'daki Sefirelerden Nakisli Resim Sergisi
Türkiye'deki bazi büyükelçilerin esleri tarafindan yapilan nakisli resimlerin yer aldigi sergi, baskent Ankara'da açildi.

Büyükelçi eslerinin Nakis Kulübü tarafindan Ankara Atakule Botanik Kat'ta düzenlenen açilisa, sefireler ve birçok davetli katildi. Sergide, Kuveyt, Kazakistan, Filistin, Fas, Cibuti, Vietnam, Kongo, Kirgizistan, Ukrayna ve Güney Sudan büyükelçilerinin esleri tarafindan yapilan eserler yer aliyor.

Kazakistan'in Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'un esi Gülbanu Syrgabayeva, açilista yaptigi konusmada, Nakis Kulübünün 2017'de büyükelçi eslerinin girisimiyle olusturuldugunu, kulübe farkli ülkelerden 27 büyükelçi esinin üye oldugunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ve yeni atamalardan dolayi birçok kulüp üyesinin farkli ülkelerde bulundugunu belirten Syrgabayeva, "Bugün sergimizde 10 ülkeden büyükelçi eslerinin 75'ten fazla tamamlanmis eserini sunuyoruz." dedi.

Syrgabayeva, sergide ipek kurdeleler ve çesitli malzemeler kullanilarak eserlerin ortaya çikarildigini, bu eserlerin el emegi, göz nuru oldugunu kaydetti.

Nakis sanatini Türkiye'de ögrendiklerini belirten Syrgabayeva, "Bu sanati ögrenen tüm büyükelçi hanimlari, gittikleri her yerde gururla ve övgüyle Türkiye'deki kazanimlarindan bahsedecektir." ifadelerini kullandi.

Sergide islenmis Ukrayna haritasini ve Uluslararasi GLOW ART sanat projesi kapsaminda olusturulan islenmis QR kodu sergisi de yer aldi.

Sanatseverler, QR kodlarini telefonlarina okutarak Ukrayna sarkilarina, halk oyunlarina ve tarihte önemli olan icatlarina erisebilirler.

Sergi, 12 Haziran'a kadar Atakule Botanik Kat'ta sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA