17'Nci Uluslararasi Cografya Olimpiyatlari

SANKO Okullari ögrencileri, 17’nci Uluslararasi Cografya Olimpiyatlari’nda büyük bir basariya imza atarak Türkiye’yi Balkan Cografya Olimpiyatlari’nda temsil etme hakki kazandi.

17'Nci Uluslararasi Cografya Olimpiyatlari
Online olarak gerçeklestirilen olimpiyatlarda SANKO Okullari’nin 18 ögrencisi birinci basamak sinavini geçerek, ikinci basamak sinavindaki 58 ögrenci içinde yer aldi. Ikinci basamak sinavi olan Ingilizce multimedya sinavini geçen SANKO Okullari’nin 12 ögrencisi üçüncü basamak sinavi online arazi çalismalarinda yaristi.

Dördüncü basamak sinavinda Erencem Özbey, Murat Emre ve Abdulkadir Koçak “Ülkemizdeki Küresel Isinma Üzerine Yapilan Çalismalarin Degerlendirilmesi” konulu poster sunumunu cografya alanindan bes kisilik akademik degerlendirme kuruluna karsi Ingilizce olarak büyük bir basariyla gerçeklestirerek Türkiye’yi Balkan Olimpiyatlarinda temsil etme hakkini elde etti.

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, Uluslararasi Cografya Birligi tarafindan 10-16 Agustos tarihleri arasinda birçok ülkenin katilimi ile gerçeklesecek Balkan Olimpiyatlari’nda Gaziantep’in yani sira, ülkemizi temsil edecek ögrencileriyle gurur duydugunu söyledi.



Asyali, ögrencilerini ve danisman ögretmenleri Hakan Güven ile Fatma Koçak Gezer’i kutlayarak basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA