GSO Başkanı Ünverdi'den Kapsamlı Af Çağrısı Açıklaması

'Matrah artırımı ve stok affı gibi kapsamlı bir af düzenlemesinin ivedilikle gündeme getirilmesi elzem hale gelmiştir'.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, matrah artırımı ve stok affı gibi kapsamlı bir af düzenlemesinin ivedilikle gündeme getirilmesinin elzem hale geldiğini bildirdi.

Ünverdi, yazılı açıklamasında, salgının ekonomi üzerinde derin yaralar açtığını, daha önce de matrah artırımı düzenlemelerinin yapıldığını ifade etti.

2020 yılında salgın şokuyla birlikte işletmelerin bilanço dengelerinde olumsuzlukların oluştuğunu aktaran Ünverdi, şunları kaydetti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan ve olağanüstü günlerden geçtiğimiz bir dönemde kamu tarafından atılan adımlar büyük önem taşımaktadır. Hammaddeye ulaşım, maliyet artışları, lojistik, pazar bulma, fiyat istikrarı, kurdaki dalgalanmalar, finansman gibi konularda yaşadığı sorunlara rağmen toparlanmaya çalışan işletmelerimize yönelik vergi ve borçlarda yapılandırmaya gidilmiş ancak daha önce de defalarca uygulanan matrah artırımı ve stok affı gibi kapsamlı bir af düzenlemesinin ivedilikle gündeme getirilmesi de elzem hale gelmiştir. Ayrıca vergi incelemesi ve ihtilaflı konuların da çözülmesi de vergi mükelleflerini, sanayicilerimizi, tüccarlarımızı rahatlatacaktır. Vergi ve alacaklarla ilgili biriken davaların kanun kapsamında pandemi süreci de dikkate alınarak hem devlet hem de mükellef tarafından uzlaşı çerçevesinde çözüme kavuşturulması işleyişin önünü açacaktır."
Kaynak: AA