Kocasinan Belediyesi İhaleden 17 Milyon 760 Bin TL Gelir Elde Etti

Kocasinan Belediyesi, konut, iş yeri ve ticaret alanı bulunan taşınmazların satışından 17 milyon 760 bin TL gelir elde etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ilçenin farklı noktalarında bulunan 9 adet konut, 3 villa, 6 sanayi ve ticaret, 1 iş yeri ve 1 akaryakıt istasyonu arsasını yüzde 20 peşin ve 15 ay taksit seçeneği ile satışa sundu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, başkanlığında Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Açık ve kapalı teklif usulü ihale ile satışa sunulan taşınmazlardan Erkilet Dere, Erkilet General Emir, Yenidoğan, Karpuzatan ve Saraybosna mahallelerinde bulunan konut arsalarından 6 tanesi alıcı buldu.

Satışa sunulan taşınmazlardan Şeker Mahallesi'nde bulunan 5 sanayi, 1 konut alanı, Erkilet Mahallesi’nde bulunan 4 konut alanı, Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde 1 konut alanı, Yenidoğan Mahallesi'nde 1 ticaret alanı, Mevlana Mahallesi'nde 1 işyeri, Tanpınar Mahallesi'nde 1 akaryakıt istasyon alanı olmak üzere 14 taşınmaz ise iki hafta süreyle pazarlığa bırakıldı.

Kocasinan Belediyesi gerçekleştirilen ihalede aralarında konut, iş yeri ve ticaret alanı bulunan taşınmazların satışından 17 milyon 760 bin TL gelir elde etti.

Yeni Kocasinan için ilçede büyük bir değişim ve gelişim yaşandığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ihalelerden elde ettikleri gelirin ilçenin sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılmasına vesile olacağını belirtti.

Kaynak: AA