Muğla'da 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' Etkinliği Düzenlendi

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında Muğla ve ilçelerinde şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Fethiye ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılan ilkokul öğrencileri ellerinde "Dur yolda ben de varım", "Unutma! Sevdiklerin de yaya yolunda", "Öncelik hayatın öncelik yayanın", "El ele verelim, trafiği yönlendirelim" yazılı dövizler taşıdı. Etkinlikte polis ve jandarma ekiplerince öğrencilere kırmızı düdük dağıtıldı.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile kolluk kuvvetlerinin de katıldığı etkinlik kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki şerit kırmızıya boyandı.

Etkinliğin ardından Kaymakam Fırat, öğrencilere oyuncak dağıttı.

Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe çocukların da eşlik etmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Farkındalık oluşturmak adına Türkiye'de aynı anda sahaya çıkıldığını belirten Fırat, projenin mimarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

- Bodrum

Bodrum Meydanında bulunan Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu önündeki yaya geçidinde, Kaymakam Bekir Yılmaz , Belediye Başkanı Ahmet Aras ile protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yaya geçidi kırmızıya boyandı. Etkinliğe katılanlara üzerinde "yayalar kırmızı çizgimiz" yazılı maske dağıtıldı.

- Menteşe

Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Orhan Tavlı, öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı. Polis ekipleri, öğrencileri ve sürücüleri kırmızı çizgi hakkında bilgilendirdi, broşür, şapka ve maske dağıttı. Etkinliğe katılan öğrenciler, ellerinde "Önce ben, sonra sen", "Yayalar kırmızı çizgimizdir" ve "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" yazılı dövizler taşıdı ve düdük çaldı. İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu sürücüleri kırmızı çizgi hakkında bilgilendirdi.

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile öğrenciler katıldı.

- Marmaris

Marmaris'in işlek caddeleri ve okul önlerinde uygulama öğrenciler ve kamu kurumu müdürleriyle birlikte gerçekleştirildi. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da Atatürk Caddesi'nde Sabancı Lisesi önündeki yaya geçidinde öğrenciler ve polislerle kampanyaya destek verdi.

Kaymakam Aksoy, ilçedeki tüm kurum müdürlerinin görevli polislerle birlikte okul önlerinde yaya geçidinde uygulamaya destek verdiğini, Marmaris'in trafikte yayalara saygılı bir ilçe olduğunu dile getirdi.

- Ortaca

Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler ellerinde "Yayalar kırmızı çizgimiz”, “Öncelik yayanın, öncelik hayatın” ve “2021 yılında trafikte daha iyiye” yazılı döviz taşıdı.

Yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi konusunda farkındalık yaratmak için öğrenciler yelek giyerek broşür dağıttı.

- ​​​​​​​Datça

Datça ilçesinde, PTT binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Kaymakam Mesut Çoban, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, İlçe Jandarma Komutanı Necmettin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Kaymakam Çoban, sürücüleri kırmızı çizgi hakkında bilgilendirdi.

Kaynak: AA