Bayrampaşa'da Yaya Geçitleri Kırmızıya Boyandı
Bayrampaşa’da, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ sloganı öğrenciler yaya geçitlerini kırmızıya boyadı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de çocuklarla çizgileri boyadığı anlar drone ile havadan görüntülendi.

“Bir farkındalık oluşturmak üzere buradayız”
Çocuklarla birlikte yaya geçitlerini boyayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bir farkındalık oluşturmak üzere buradayız. Karşıdan karşıya geçişlerde ‘beyaz çizgi’ diye adlandırdığımız çizgiler üzerinde araçların daha hassas davranmaları ve yayaya öncelik verebilmeleri için yarın Türkiye çapında yapılacak organizasyon. Yavrularımız ‘başkanım biz bugün yapalım’ dedi ve biz de yapıyoruz” şekilde konuştu.
“Yaya geçitlerini boyayacağız ve arabaların dikkatini çekmeyi sağlayacağız”
Yaya geçitleri kırmızıya boyanırsa araçların daha çok dikkatini çekeceğini belirten öğrenci Resul Bulut, “Yaya geçitlerini boyayacağız ve arabaların dikkatini çekmeyi sağlayacağız. Onlarda görünce duracaklar. İnsanlar tabelaları görmüyor biz de böylece dikkat çekeceğiz” diye konuştu.
