Putin Açiklamasi 'Donbas'ta Yasananlar Soykirimi Andiriyor'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, ülkesinin insan haklari komisyonu üyeleriyle yaptigi toplantida, Ukrayna’nin dogusundaki Donbas Bölgesi’nde yasananlari "soykirim" olarak nitelendirdi.

Putin Açiklamasi 'Donbas'ta Yasananlar Soykirimi Andiriyor'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, insan haklari komisyonu üyeleri ile toplanti yapti. Toplantida son günlerde hem Rusya hem de dünya gündemini sik sik mesgul eden ülkedeki iskence iddialari ve Ukrayna’nin dogusundaki gelismeler ele alindi. Toplantida ayrica, Rusya’daki savas magduru çocuklara deginen Putin, "Adil Yardim" fonu kurarak ülkedeki savas magduru çocuklarin tedavisine ön ayak olan ve 2016 yilinda yasamini yitiren doktor Yelizaveta Glinka’yi anarak, Glinka’nin savas magduru çocuklarin tedavisi için hastane kurma hayali oldugunu hatirlatti.

Donbas’ta yasanan gelismelere de deginen Putin, "Halihazirda Donbass’ta yasananlari hepimiz çok iyi görüyor, biliyoruz. Bu elbette soykirimi çok andiriyor" ifadelerini kullandi.

Donbas bölgesi halkinin da tedavi olabilecegi bir hastane açilacagini söyleyen Putin, "Ilk adim olarak vatansizlar için acil durumlarda tedavi olabilecekleri bir hastane açmak. Ardindan vatansizlara yardim saglayan kuruluslara hibe destegi vermek. Vatansizlarin kamu kuruluslarinda sorunlarini giderebilmeleri için kayit olusturmak ve kaldiklari yerler in ikamet olusturmak bu halklar için faydali olacaktir" dedi.

Kaynak: İHA