Pazarkule Sinir Kapisi'nda Yenileme Çalismalarina Baslandi

Yunanistan'a açilan Pazarkule Sinir Kapisi'nda yenileme çalismasi baslatildi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yer teslim töreninde yaptigi konusmada, Pazarkule'nin kent açisindan özel bir öneme sahip oldugunu söyledi.

Yenileme çalismalariyla tek olan peron sayisinin 3 giris 3 çikis seklinde 6 perona çikarilacagini ifade eden Canalp, gümrük sahasinin da 3 bin 420 metrekarelik kullanim alaninin 21 bin 890 metrekareye ulasacagini dile getirdi.

Kapasite artisinin turizme katkisi olacagini belirten Canalp, "Kapasite artisi Edirne'nin turizmine, ticaretine, ekonomisine net bir katki olarak dönecektir. Edirne su ana kadar tek bir kanaldan besleniyorsa bundan sonra 3 kanaldan beslenen bir sehir haline dönüsebilecektir." dedi.

Canalp, sinir kapisindaki yenilemenin turizmin yani sira Pazarkule'nin gurbetçi sezonundaki trafigini yönetme noktasinda da katkisi olacagina isaret etti.

Edirne'deki 3 sinir kapisinin yenilenmesinin ardindan komsu ülkelerin de kendi sinir kapilarinda yenileme çalismalari baslattigini ifade eden Canalp, katkilarindan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Ticaret Bakani Mehmet Mus'a tesekkür etti.

Canalp, konusmasinin ardindan protokol üyeleriyle birlikte insaat alanina beton döktü, alanda inceleme yapti.

Yenileme çalismalarinin temmuz ayinda tamamlanmasi planlaniyor.

Kaynak: AA