Öldürdügü Oglunun Cesedini Ormana Gömen Baba, Üvey Anne Ve Kardese Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Zonguldak'ta oglunu öldürüp cesedini ormana gömdügü gerekçesiyle yargilanan baba, üvey anne ve maktulün kardesi, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Zonguldak 3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki karar durusmasinda Aydin Z'nin öldürülmesine iliskin tutuklu yargilanan babasi S.Z, üvey annesi Ü.Z. ve kardesi A.Z. ile bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglanti kuruldu.

Baba S.Z, savunmasinda suçlamalari kabul etmeyerek, bir babanin evladini öldüremeyecegini söyledi.

Diger saniklar da suçlamalari reddederek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, saniklardan S.Z. ve A.Z'ye cinayeti tasarlayarak isledikleri kanaatiyle, Ü.Z'ye de cinayeti azmettirdigi gerekçesiyle agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilmesine hükmetti.

Heyet, samimi pismanlik ile saniklarin bir daha suç islemeyeceklerine dair kesin ve inandirici kanaat olusmadigi gerekçesiyle cezalarinda indirim uygulamadi.

- Olay

Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Karadere köyü Mudaroglu Mahallesi'nde yasayan Aydin Z'den (32) haber alinamamasina ragmen hakkinda kayip basvurusunda bulunulmamasi üzerine 2020 Aralik ayinda inceleme baslatmisti. Istihbarat çalismalari neticesinde Aydin Z'nin öldürülmüs olabilecegi yönünde bulgulara ulasan ekipler, baba S.Z. (55), üvey anne Ü.Z. ile maktulün kardesi A.Z. ve babasinin arkadasi S.A'yi gözaltina almisti.

Zanli S.Z'nin ifadesinde oglunu öldürdükten sonra gömdügü yeri itiraf etmesi üzerine jandarma ekipleri, arama kurtarma köpekleriyle ormanlik alanda çalisma baslatmis, Aydin Z'nin cesedi, 3 Nisan'da tarif edilen alanda bulundugu yerden çikarilarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülmüstü.

Savciliktaki ifadesinin ardindan S.A. serbest birakilmis, baba S.Z, üvey anne Ü.Z. ve maktulün kardesi A.Z. tutuklanmisti.

Kaynak: AA