Narlidere'de Çöken Istinat Duvarina Güvenlik Önlemi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Narlidere’de iki bina arasinda kalan ve yagislarin etkisiyle çöken istinat duvari için alarma geçti. Bölgede çalisma yürüten büyüksehir ekipleri, beklenen yagislar öncesi toprak kaymasinin önüne geçmek ve iki binanin güvenligini saglamak için çökmenin yasandigi alanda püskürtme beton çalismasi yapti.

Narlidere'de Çöken Istinat Duvarina Güvenlik Önlemi
Izmir Büyüksehir Belediyesi, geçen hafta araliksiz devam eden saganak yagislarin etkisiyle Narlidere’de çöken istinat duvarina müdahale etti. Dün saat 18.00 siralarinda Narlidere 2. Inönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi’ndeki Narkent Sitesi’nde yasanan olayin ardindan yurttaslarin can güvenligini saglamak için 88 daire bosaltildi. Izmir Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligina bagli ekipler de alandaki güvenligi saglamak için seferber oldu.

BINA GÜVENLIGI IÇIN PÜSKÜRTME BETON ÇALISMASI

Ekipler, Meteoroloji Bölge Müdürlügünün yagislarin etkisini arttiracagi uyarisina karsin bölgede muhtemel toprak kaymasini önlemek için duvarin yikildigi bölgede çalisma baslatti. Ilk olarak çöken istinat duvarinin bulundugu alandaki zemin düzeltildi ardindan hizli kuruyan püskürtme betonla kaplandi. Böylelikle topragin havayla ve yagmur suyuyla temasi engellenerek herhangi bir çökme riskine karsi önlem alindi.

EMNIYETI SAGLAYACAK

Çalismalari bölgede takip eden Izmir Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Özgür Ozan Yilmaz, sürdürülen islemler hakkinda bilgi verdi. Yilmaz, “Dün aksamdan beri binalarin bosaltilmasina iliskin emniyet tedbirleri alindi. Ilk etapta binalarda su an yapisal bir problem görülmüyor. Kaymadan dolayi bir çatlak, hasar yok. Ama kaymanin devam etmesi halinde binalarda da tehlike olabilir düsüncesiyle çöken istinat duvarinin oldugu bölgede ‘shutgrid’ dedigimiz püskürtme beton çalismasi baslattik. Bu geçici olarak zemindeki akmanin önlenmesi için yapildi. Toprakla havanin temasini kesip bir emniyet tedbiri aliyoruz. Burasiyla ilgili belediyemiz proje hazirlayacak ve sonrasinda gerekli çalismalar yapilacak. Narkent Sitesi güvenli hale getirilecek” dedi.

Öte yandan, Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri gece saatlerine kadar çalisarak çalismayi tamamladi. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ise istinat duvarinin çökmesi haberini alir almaz bölgeye giderek yurttaslarin yaninda yer aldi. Hem gece boyunca hem de bugün sicak çorba, çay ve yemek dagitimi yapildi. Ayrica gidecek yeri olmayan 10 kisi Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin anlasmali oldugu otelde misafir edildi.

Kaynak: İHA