Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Türkiye, Siddet Ve Terör Magdurlarina Barinak Saglamaya Devam Etmektedir'

Disisleri Bakanliginca, Türkiye'nin tarihi boyunca geleneksel güçlü insani yaklasimini sürdürdügü belirtilerek, "Türkiye, zulüm, baski, siddet ve terör saldirilari magdurlarina barinak saglamaya devam etmektedir." ifadesi kullanildi.



???????Bakanlik, "Soykirim Suçu Magdurlarini Anma ve Onurlandirma ve Bu Suçun Önlenmesi Uluslararasi Günü" nedeniyle bir açiklama yapti.

Açiklamada, bugünün, Türkiye’nin ortak sunucusu oldugu, BM Genel Kurulu’nun 9 Aralik'ta "Soykirim Suçu Magdurlarini Anma ve Onurlandirma ve Bu Suçun Önlenmesi Uluslararasi Günü” olarak belirleyen kararinin 6. yil dönümü oldugu hatirlatildi.

Bugünün ayni zamanda 1948 Soykirim Suçunun Önlenmesi ve Cezalandirilmasi Sözlesmesi'nin 73. yil dönümü oldugu aktarilan açiklamada, "Sözlesme, uluslararasi toplumun bu en agir suçu önleme ve cezalandirma taahhüdünün altini çizmekte ve suçun uluslararasi hukuktaki yasal tanimini yapmaktadir." ifadesi kullanildi.

Açiklamada, soykirimin ancak tüm toplumun ortak ve samimi çabasiyla önlenebilecegi vurgulanarak, "Devletlerin Soykirim Sözlesmesi’nden dogan yükümlülüklerini Sözlesme’nin lafzina ve ruhuna uygun olarak yerine getirmeleri önem arz etmektedir. Bu baglamda, Sözlesme’nin asindirilmamasi ve kesin hukuki tanimi belli olan bu terimin gelisi güzel kullanilmamasi gerekmektedir. Sig siyasi çikarlarla bu terimin istismari BM Sarti’nda yer alan uluslararasi baris, güvenlik ve istikrarin korunmasi temel ilkelerine hizmet etmeyecektir." degerlendirmesi yapildi.

Türkiye'nin tarihi boyunca geleneksel güçlü insani yaklasimini sürdürdügü belirtilen açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Türkiye, zulüm, baski, siddet ve terör saldirilari magdurlarina barinak saglamaya devam etmektedir. Kötü niyetli çevrelerin bu köklü gelenegimizi ve yaklasimimizi yanlis tanitmayi amaçlayan girisimleri kara propagandadan baska bir nitelik tasimadigi gibi, tarihsel gerçekleri çarpitmaya yöneliktir. Bu vesileyle, tüm soykirim suçu kurbanlarini saygiyla aniyor, insanligin karsi karsiya kaldigi bu tür agir suçlarin bir daha islenmemesi için uluslararasi toplumu ortak çabalarini arttirmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA