AB Dünyada Demokrasiyi Desteklemek Için 1,5 Milyar Avro Bütçe Ayiracak

Avrupa Birligi (AB) dünyada insan haklari ve demokrasiyi desteklemek için 1,5 milyar avroluk finansman ayiracagini duyurdu.

AB Komisyonundan yapilan yazili açiklamaya göre, 2021-2027 döneminde insan haklarini, temel özgürlükleri, demokrasiyi, hukukun üstünlügünü, sivil toplum kuruluslarini ve insan haklari savunucularini desteklemek için 1,5 milyar avroluk bir program baslatildi.

ABD'nin ev sahipliginde çevrim içi düzenlenen "Demokrasi Zirvesi" ve 10 Aralik Dünya Insan Haklari günü vesilesiyle açiklanan program, AB disindaki ülkelerin küresel düzeydeki eylemlerine yönelik olacak.

1,5 milyar avronun 704 milyonu, bireyleri koruma ve güçlendirme, 463 milyonu kapsamli ve demokratik toplumlar insa etme, 144 milyonu insan haklari ve demokrasi için küresel bir sistemi desteklemeyi, 195 milyonu temel özgürlükleri korumayi ve 6,6 milyonu ulusal makamlarla AB'nin ortak projelerine ayrilacak.

AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, Demokrasi Zirvesindeki konusmasinda Birligin dünyada demokratik yönetimlerin sürdürülmesine yönelik destegine iliskin mesajlar vermisti.

Kaynak: AA