Meteorolojiden Kuvvetli Yagis Ve Rüzgar Uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügünce yurdun bazi kesimlerinde kuvvetli yagis ve rüzgara karsi uyarida bulunuldu.

Genel Müdürlügün Twitter hesabindan yapilan paylasima göre, hava sicakliginin Marmara ve Ege'de mevsim normalleri civarinda, diger yerlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yagislarin, İçel, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaras çevreleri ile Hatay'in kiyi kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (metrekareye 30-60 kilogram) saganak ve gök gürültülü saganak, Akdeniz'in Toroslar mevkisi, Tunceli, Bingöl, Mus, Siirt, Sirnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakir ve Batman'in merkez ve kuzey, Elazig'in dogu ilçelerinde kuvvetli karla karisik yagmur (metrekareye 20-50 kilogram), yüksek kesimlerinde ise yogun kar yagisi seklinde olacagi tahmin ediliyor. Bu nedenle sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi uyarida bulunuldu.

Rüzgarin ise Orta ve Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer firtina (30-90 kilometre/saat) seklinde esmesi beklendiginden agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi, soba ve baca gazi zehirlenmesi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi da dikkatli ve tedbirli olunmasi istendi.

Kaynak: AA