Kuveyt, Italya'dan 2 Eurofighter Typhoon' Tipi Savas Uçagini Teslim Aldi

Kuveyt, Italya'dan siparis ettigi 28 "Eurofighter Typhoon" tipi savas uçagindan ilk 2'sini teslim alarak savunma sistemine katti.

Kuveyt resmi haber ajansi Kuna'nin haberine göre, Kuveyt Hava Kuvvetleri, Italyan Leonardo sirketi tarafindan üretilen ilk iki Eurofighter Typhoon" tipi savas uçagini teslim aldi.

Italya’da Torino kentindeki Caselle Hava Üssü’nde gerçeklesen teslim törenine Kuveyt’in Roma Büyükelçisi Seyh Azzam es-Sabah, Kuveyt Hava Kuvvetleri Komutani Yardimcisi Bender el-Mezyen, ile Leonardo sirketinin CEO’su Herman Claesen ve her iki ülkeden çok sayida davetli katildi.

Törende konusan Tümgeneral el-Mezyen, ülkenin savunma alaninda ihtiyacini karsilamak üzere teslim almaya geldikleri Eurofighter savas uçaklarinin Kuveyt’e 14 Aralik’ta ulasacagini söyledi.

Büyükelçi Seyh Azzam es-Sabah, törende Kuveyt’in isgalinden bu yana yasanan tehditlere karsi Italya’nin verdigi destegi takdirle karsiladigini ve bu son basaridan dolayi da gururlandigini dile getirdi.

Kuveyt için üretilecek olan 28 uçagin, simdiye kadar üretilmis olan en yüksek kapasiteli Eurofighter Typhoon olduklari ifade edildi.

Kuveyt Basbakan Yardimcisi, Savunma Bakani Seyh Halid el-Cerrah es-Sabah ve Italya Savunma Bakani Roberta Pinotti arasinda, 28 "Eurofighter Typhoon" tipi savas uçaginin alimi konusunda 2016 Nisan ayinda mutabakat zapti imzalamisti.

Kuveyt’e ait Typhoon savas uçaklarinin ilk uçusu 15 Nisan 2021 tarihinde gerçeklestirilmisti.

Kaynak: AA