Korkunç Kaza Kamerada Açiklamasi 17 Yasindaki Genç Takla Atip 15 Metre Sürüklendi

Beyoglu’nda yaya geçidi olmayan yerden yolun karsisina kosarak geçmeye çalisan 17 yasindaki gence, seyir halinde olan otomobil çarpti. Korkunç kaza kameralara yansirken, takla attiktan sonra yaklasik 15 metre sürüklenerek agir yaralanan genç hastanede yasam mücadelesi veriyor.

Korkunç Kaza Kamerada Açiklamasi 17 Yasindaki Genç Takla Atip 15 Metre Sürüklendi


Kaza, dün saat 12.30 siralarinda Beyoglu Yenisehir Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 17 yasindaki Budak Karakaya elinde posetle evine dogru gitmek üzere yola koyuldu. Genç bir süre sonra yaya geçidi olmayan yerden refüje geçip yolun karsisina geçmek istedi. Bir anda kosmaya baslayan gence o esnada Abdullah Istanbullu idaresindeki 34 ACD 393 plakali otomobil çarpti. Çarpma sonucu takla atan genç yere düstükten sonra yaklasik 15 metre sürüklendi. Kaza sonucunda Karakaya agir sekilde yaralandi.

17 YASINDAKI GENÇ YAKLASIK 15 METRE SÜRÜKLENDI

Dehset anlari ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, refüje dogru yürüyen genç bir anda kosmaya basliyor. Otomobil ise gence çarpiyor ve genç takla atarak yere düsüyor. Sürüklenen genci gören vatandaslarin yanina kosuyor. Çevredekiler bir süre panik yasiyor.

GENÇ HASTANEDE YASAM MÜCADELESI VERIYOR

Kazanin ardindan ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, agir yarali Budak Karakaya’yi yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla Taksim Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirarak tedavi altina aldi. Kafasindan agir sekilde yaralanan gencin ameliyata alindigi ve uzun süren bir operasyonun sonucunda yogun bakim ünitesinde tedavisinin devam ettigi ögrenildi.

“ARKADAS HAVADA TAKLA ATTI VE SONRA VATANDASLAR KOSMAYA BASLADI”

Kazayla ilgili konusan bir vatandas, “Arkadas karsidan karsiya geçerken süratli bir otomobil geldi ve çarpti. Arkadas havada takla atti ve sonra vatandaslar kosmaya basladi.

Kendisi galiba agir yaralandi. Saglik ekipleri geldiler ve alip götürdüler ama genç biriydi Allah sifasini versin. Dikkatsizlik yüzünden kazalar oluyor” dedi.



YAYA GEÇIDINI KULLANMAYAN GENÇ ASLI KUSURLU

Öte yandan polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Yapilan incelemeler sonucunda Burak Karakaya, yaya geçidini kullanmadigi için asli kusurlu bulundu. Sürücü, Istanbullu ise ifadesi alinmak üzere emniyete götürülürken, otomobil ise çekici yardimiyla emniyet otoparkina çekildi. Polis olayla ilgili inceleme baslatti.

(Dogan Can Cesur - Onur Dursun / IHA)
Kaynak: İHA