Katar Vakfi Ve Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesi Arasinda Akademik Is Birligi

Katar'da düzenlenen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 7. Toplantisi kapsaminda Katar Vakfi ile Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesi arasinda akademik is birligi anlasmasi imzalandi.

Türkiye'de Arapça Dil ve Münazara Merkezi açilmasini da kapsayan is birligi anlasmasi Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve Katar Münazara Merkezi Icra Direktörü Hayat Abdullah Marifi tarafindan imzalandi.

Anlasmaya göre, Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi ve Katar Münazara Merkezi is birligi ile Türkiye'de bir Arapça Dil ve Münazara Merkezi'nin açilmasi hedefleniyor.

Anlasmayla ayrica, iki kurulusun ortak hedefleri çerçevesinde iki ülke arasindaki is birliginin gelistirilmesi ve Arapça dil egitimi ve münazara sanati alanlarinda tecrübe alisverisi yapilmasi amaçlaniyor.

Katar Vakfi'na bagli Katar Münazara Merkezi 2008 yilinda kuruldu. Merkez, Arapça münazara kültürünün yayilmasini hedefliyor ve uluslararasi münazara yarismalari düzenliyor.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in bugünkü Katar ziyareti kapsaminda iki ülke arasinda çesitli alanlarda 15 anlasma imzalanmisti.

Kaynak: AA