Japonya'dan Gelisen Ülkelere Beslenme Sorunlarina Yönelik 300 Milyar Yenlik Taahhüt

Japonya'nin, beslenme sorunlariyla mücadele amaciyla gelisen ülkelere, gelecek 3 yil içerisinde 300 milyar yen (2,6 milyar dolar) destek verecegi bildirildi.

Japonya Basbakani Kisida Fumio, ülkesinin ev sahipliginde düzenlenen ve beslenme sorunlarinin ele alindigi hibrit zirvede yaptigi konusmada salgin hastalik ve açlikla mücadeleye degindi.

Omicron varyanti sonrasi acil asi ihtiyaci bulunan Afrika ülkelerine 10 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi göndereceklerini belirten Kisida, "Kovid-19 salginin üstesinden gelmek acil bir mesele" dedi.

Salginla mücadelenin, beslenme üzerinde "önemli bir etkisi" oldugunu belirten Kisida, açlikla mücadele kapsaminda, gelisen ülkelere, gelecek 3 yilda 300 milyar yen (2,6 milyar dolar) destek taahhüdünde bulundu.

Kisida, salginin ekonomik faaliyetleri ve tedarik zincirlerini olumsuz etkiledigini belirterek, "Insan güvenligi prensibi olarak evrensel saglik güvencesini basarmak ve bilim ve teknoloji temelinde sürdürülebilir gida sistemleri kurmak için desteklerimizi sürdürecegiz" dedi.

Kaynak: AA