Arnavutköy'de Emniyet Müdürlügünden Huzur Toplantisi

Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürlügü, ilçe yöneticilerinin, muhtarlar, kanaat önderlerinin ve STK temsilcilerinin katilimiyla huzur toplantisi düzenledi. Emniyet yetkilileri ilçedeki sorunlari tek tek dinleyerek, yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aktardi.

Arnavutköy'de Emniyet Müdürlügünden Huzur Toplantisi
Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürlügü ilçede bulunan yöneticiler, muhtarlar, kanat önderleri, sivil toplum kuruslari, is adamlari ve vatandaslarin katilimiyla huzur toplantisi düzenledi.

Toplantida Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi yil boyunca ilçede yapilan faaliyetleri hazirlamis oldugu sunum ile anlatirken, ilçe genelinde yasanan sorunlar yöneticilere birinci agizdan aktarildi. Düzenlenen toplantiya Arnavutköy Kaymakam Vekili Istanbul Vali Yardimcisi Dr. M.H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci katilim gösterdi. Toplantida ilçe genelinde yil boyunca emniyet teskilatinin yapmis oldugu faaliyetler ve gelecek yilda yapilmasi planlanan faaliyetler konusuldu. Toplantiya katilan katilimcilar ise yasadiklari sikintilari birebir ilçe yöneticilerine aktardi.

“2021 yilinda önleyici suçlarla mücadelemizde yüzde 26 oraninda bir artis görülmektedir”

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren ve sunum yapan Arnavutköy Ilçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, "Ilçemiz Istanbul’un Avrupa yakasinda bulunmaktadir. Güneyde Büyükçekmece, Esenyurt ve Basaksehir’e bati da ise Çatalca’ya kuzeyde Karadeniz’e doguda ise Eyüpsultan ilçesine komsuyuz. Arnavutköy ilçemizde hizmet veren Emniyet Teskilatimiz ise Egemen Caddesi üzerinde hizmet vermektedir. Içerisinde birçok birimi ile hizmet veren ilçe teskilatimiz disinda Hadimköy ve Arnavutköy’de olmak üzere 2 karakolumuz da mevcuttur. Ilçemizde toplam da 502 adet personel ve 55 aracimizla hizmet vermekteyiz. Ilçe genelinde yürütmüs oldugumuz çalismalar dogrultusunda geçtigimiz sene itibari ile suç oranlarinda ciddi bir düsüs görülmektedir. 2020 yilindan 2021 yilina yapilan çalismalarda önleyici suçlarla mücadelemizde yüzde 26 oraninda bir artis görülmektedir. Yapilan operasyonlarda yüzde 350 artis ve yakalanan sahislarda ise yüzde 700 ‘lük bir artisimiz mevcuttur” dedi.



“Okullarimiz 22 Ekip tarafindan kontrol altinda”

Sunumuna devam eden Sevgi, “Okullarimiz da yapmis oldugumuz çalismalarimiz ise 22 resmi ekibimiz sürekli okullarin giris, çikis ve çevresini kontrol altinda tutmaktadir ve bunlarin yani sira 1. Derece tedbir alinmasi gereken okullarda sabit 3, 2. Derece tedbir alinmasi gereken okullarda ise sabit 2 personelimiz bulunmaktadir” ifadelerini kullandi.

“Bin 20 ek kamera ve 2 polis merkezi ise 2022 yili sonunda hizmete geçecektir”

Konusmalarinda Arnavutköy halkina duyurusunu yapan Ilçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, “Arnavutköy ilçemizde geçtigimiz haftalarda Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun katilimi ile alinan kararlar ve belediyemizin destekleri dogrultusunda 2 yeni polis merkezimiz ve bin 20 adet ek kamera servisimiz 2022 yili sonunda hizmete geçecektir” seklinde konustu

Toplanti, programa katilanlarin soru cevap ve önerilerinin dinlenmesinin ardindan ise sonlandirildi.
Kaynak: İHA