Trakya Üniversitesi IIBF Ögrencileri Için Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde (IIBF), 2020-2021 akademik yilinda mezun olan ve dereceye giren ögrenciler için tören düzenlendi.



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, tören salgin nedeniyle geçen yil gerçeklestirilemeyen ve bu yil salgin önlemleri kapsaminda fakültede sinirli katilimciyla düzenlendi.

Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Dekan Prof. Dr. Ayhan Gençler ile akademisyenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Törende mezun ögrenciler adina bir konusma gerçeklestiren Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölümü ve fakülte birincisi Pinar Terlemez, egitim yasamlari boyunca kendilerine destek olan üniversite yönetimi ve ailesine tesekkür etti.

Dekani Gençler de salginin dinamik bir süreç oldugu göz önünde bulundurularak mezuniyet törenlerini bölümlerinde ve fakültede dereceye giren ögrencilerle sinirli tuttuklarini belirtti.

Üniversiteleri basarili kilan ve onlara deger katan sadece geçmisleri ve tarihsel derinlikleri degil, mezun ögrencilerinin gerçek yasamda elde ettikleri basarilar ve istihdama katilimlari olduguna vurgu yapan Gençler, söyle konustu:

"Üniversite mezunlarinin mezun olmadan önce is hayatini tanimalarinin eksikliklerini görmeleri bakimindan staj büyük önem arz etmektedir. Sayin Rektörümüz de böyle bir açilimin, üniversitemiz ögrencilerinin gelecegine yönelik önemli bir firsat yaratacagini vurgulayarak bizlerin de bu yönde yenilikler yapmamiz gerektigini ön görmüstür. Bunun neticesinde bizler de 7+1 egitim modeline geçerek, ögrencilerimizin 8. dönemlerinde tamamen stajda bulunarak is hayatina adaptasyonlarini saglamak amaciyla bir uygulama baslattik."

Rektör Tabakoglu ise Edirne’nin, gerek köklü tarihi gerekse kültürel zenginlikleriyle basli basina bir ögretmen oldugunu belirterek, Trakya Üniversitesi’nin de bu kadim kentin tarih boyunca sahip oldugu essiz egitim kurumlarinin bir devami niteliginde oldugunu söyledi.

Ülke olarak en büyük degerin gençler oldugunu ve gençlerin çok iyi bir sekilde yetistirilmesi gerektigini vurgulayan Rektör Tabakoglu, söyle sürdürdüÇ

"Milletimizin cevheri, en büyük zenginligi siz gençlersiniz. Sizler, ülkenin gelecegi olarak her zaman kendinizi güzel yetistirmenin gayreti içinde olmalisiniz. Hepimiz bildiklerimizin ögretmeni, bilmediklerimizin ögrencisiyiz. Hayat sizler için yeni basliyor ve daha alinacak çok yolunuz, söyleyecek çok sözünüz var. Ögrenmek, yasam boyu devam eden bir süreçtir. Yalnizca bir tarafinizi, yönünüzü gelistirir, diger tarafinizi eksik birakirsaniz tek kanatli kus misali uçamazsiniz.

Bir kanadiniz akil, bir kanadiniz erdemlerle donanmalidir. Devamli sorgulayan, analiz eden, tekrar tekrar deneyen, bildiklerinin acaba dogru mu deyip pesinden giden ve yeni bir söz de ben söyleyebilir miyim diye düsünen gençler olmalisiniz. Diger tarafindan kendini bilen, medeniyetini, tarihini, nereden gelip nereye gittigini bilen yüksek ahlâkla sahip olmalisiniz. Bizler, sizlere degerlerimiz dogrultusunda bir yasam kültürü sunmus olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yolunuz, bahtiniz açik olsun. Hepinize güzel bir gelecek diliyorum."

Tören, dereceye giren ögrencilere plaket ve diplomalarinin verilmesinin ardindan meslek andinin okunmasi ve ögrencilerin keplerini havaya atmalariyla sona erdi.

Kaynak: AA