Suudi Arabistan, Husiler'in Riyad'a Firlattigi Balistik Füzenin Düsürüldügünü Duyurdu

Suudi Arabistan, hava savunma sistemlerinin Husiler tarafindan Riyad'i hedef alan bir balistik füzeyi etkisiz hale getirdigini bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'nin Twitter hesabina göre, Arap koalisyon güçleri Husiler tarafindan Riyad'a gönderilen bir balistik füzenin Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafindan düsürüldügünü duyurdu.

Koalisyon Sözcüsü Turki el-Maliki de yaptigi açiklamada, Iran tarafindan desteklenen Husilerin Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'a balistik füze gönderdiklerini belirtti.

Füzenin düsürülmesi sirasinda sarapnel parçalarinin kentteki bazi semtlere dagildigini kaydeden Maliki, ancak herhangi bir zarar meydana gelmedigini ifade etti.

Ayrica SPA Sana'dan hareket eden iki adet insansiz hava aracinin da Yemen topraklari içinde düsürüldügünü ve Husilerin bu saldirganlik eylemleri için sivil mekanlari kullandigina dikkat çekildi.

Aksam saatlerinde yine Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Hamis Musayt kentine benzeri bir balistik füze saldirisi düzenlendigi ve hava savunma güçleri tarafindan etkisiz hale getirildigi belirtilmisti.

Yemen'deki Arap koalisyonu, dün sabah saatlerinde yaptigi yazili açiklamada, Iran destekli Husilerin son 24 saatte silahli insansiz hava araciyla (SIHA) Suudi Arabistan'i hedef alan 7 saldiri girisiminin önlendigini duyurmustu.

Öte yandan Husilerin askeri sözcüsü, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Suudi Arabistan'in derinliklerinde genis çapli özel bir askeri operasyon gerçeklestirdiklerini ayrintilarini yakinda paylasacaklarini kaydetti.

Kaynak: AA