Prof. Dr. Teoman Durali Için Bassagligi Mesajlari

Cumhurbaskanligi Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Cumhurbaskanligi Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Teoman Durali'nin vefati dolayisiyla bassagligi mesaji yayimladi.

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, "Düsünce dünyamizin mimarlarindan Prof. Dr. Teoman Durali Hocamiz ebediyete göç eyledi. Bir arifi, bir erdem anitini yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Eserleri, medeniyetimizi insa etmeye hep devam edecek. Mekani cennet olsun." mesajini paylasti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Ömrünü ilme ve talebelerine adayan gerçek bir entelektüel Prof. Dr. Teoman Durali'nin vefatini büyük bir üzüntüyle ögrendim. Mekani cennet, makami ali olsun." ifadesini kullandi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Ülkemizde felsefeyi yerlilestirmenin öncüsü, müstesna kisiligi ve eserleriyle hepimize örnek teskil eden, fikir dünyamizin öncülerinden, S. Teoman Durali hocamiza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakinlarina bassagligi diliyorum Rabbim, mekanini cennet, makamini ali eylesin insallah." paylasiminda bulundu.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Ülkemizin degerli bilim ve fikir insanlarindan Prof. Dr. Teoman Durali Hocamizin vefatini derin bir üzüntüyle ögrendim. Degerli hocamiza Allah'tan rahmet, ailesi, yakinlari ve sevenlerine sabir ve bassagligi dilerim. Mekani cennet olsun." ifadesini kullandi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Büyük bir hayat son buldu. Biyoloji Felsefesi konulu teziyle felsefe doktoru olan, eserleri ve yetistigi yeni felsefecilerle öncü akademisyenler arasinda yer alan Prof. Dr. Teoman Durali artik aramizda degil. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine bassagligi diliyorum." mesajini paylasti.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Eserleri ve hayati ile ortaya koydugu, köklerimiz üzerinden fikren yeniden dirilisimiz mücadelesinde cesaretli durusuyla gerçek bir mütefekkir, büyük bir felsefeci ve yol göstericiydi. Prof. Dr. Teoman Durali hocamiza Allah'tan rahmet ve magfiret diliyorum. Basimiz sag olsun." ifadelerini kullandi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Büyük bir alim, kiymetli bir felsefeci göçtü bu dünyadan. Insanlik biraz daha eksik artik. Teoman Durali hocamiza Allah rahmet eylesin. Fikir namusunun abidelerindendi. Mekani cennet olsun. Fikir çilesiyle yogrulmus onurlu durusu hep bizimle olacak." paylasimini yapti.

Iletisim Baskani Fahrettin Altun ise "Acimiz büyük. Prof. Dr. S. Teoman Durali'yi kaybettik. Yersiz, yurtsuz degildi. Yerinin de yurdunun da idrakindeydi ve hep yurdu için tefekkür etti, mücadele verdi. Mekaniniz cennet olsun kiymetli Hocam. Biliyoruz ki eserleriniz, fikirleriniz hep yasayacak." mesajini paylasti.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da mesajinda, "Muhterem hocam Teoman Durali bey ebediyete yürüdü. Akliyla, kalbiyle, duygusu ve durusuyla nasil da güzel bir insandi. Üniversite yillarimin en güzel derslerini onunla yaptik. Ilminden, irfanindan her zaman feyiz aldim. Allah gani rahmet eylesin. Mekani cennet, makami ali olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA