Hayirsever Isadami Enez Ilçesine Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu Yaptiracak

Enez ilçesine is insani Cavit Eser tarafindan yaptirilacak acil saglik hizmetleri istasyonunun protokolü törenle imzalandi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Valilikte düzenlenen imza töreninde yaptigi konusmada, acil saglik hizmetlerinde en önemli konunun yardim talebi geldigi andan itibaren ambulanslarin hizli ve seri sekilde yardim istenilen yere ulasmasi oldugunu söyledi.

Bunu, kentler için oldugu kadar kirsal alanlar için de önemli oldugunu belirten Canalp, "Edirne'mizin her yerinde acil saglik hizmetlerimizi olabildigi kadar hizli ve seri sekilde vakalara ulasabilecek kapasitede tutmaya özen gösteriyoruz. Bunun için de ambulanslarimizi yeniliyoruz. Yeni ambulanslarla kapasiteyi canli ve diri tutuyoruz." dedi.

Canalp, ambulanslarin disinda en kritik hususun istasyonlarin iyi bir yayilim göstermesi oldugunu ifade etti.

Belirli yakinliktaki istasyonlarin sayisinin fazla olmamasinin ambulanslarin çok daha fazla kilometre yaparak gecikme yasamasina neden olacagini belirten Canalp, sunlari kaydetti:

"Enez'imizde de bu çok bariz bir ihtiyaçti. Enez'in nüfusu özellikle yaz döneminde çok yüksek rakamlara ulasiyor. Bu bölgede yeni istasyon kurulmus olmasi verecegimiz hizmetlerin hiz ve kalitesini de artiracaktir. Bulmus oldugumuz konum da eski devlet hastanemizin bahçesidir.

Bu konumdan biz hem sahildeki vakalara hem de merkezdeki vakalara çok hizli ve seri müdahale edebilecek imkani ortaya koymus olacagiz. Hayirsever isadamimiz Cavit Eser'e tesekkür ediyorum. Enez'de ticaretle ugrasmanin keyfini, abilerinin adlarini yasatacaklari acil çagri istasyonuyla taçlandirmis oluyorlar." diye konustu.

Enez Kaymakami Sükrü Alperen Göktas da istasyonun ilçeye hayirli olmasini dileyerek "Valimize, Il Saglik Müdürümüze ve Cavit beyin sahsinda Eser ailesine ilçem adina sükranlarimi sunuyorum." dedi.

Il Saglik Müdürü Ishak Yildirim da yazin çok nüfus yogunlugunun oldugu Enez'de bir acil saglik hizmetleri istasyonuna ihtiyaç duyduklarini söyleyerek bagisçi Cavit Eser'e tesekkür etti.

Is insani Eser de ilçelerinde acil saglik hizmetleri istasyonu eksikligini gördüklerini, hayirsever arkadaslarindan feyz alarak abisi Arif Eser'in adini tasiyan bir istasyon yaptirmaya karar verdiklerini belirtti.

Konusmalarin ardindan Vali Canalp ve Eser, istasyonun protokolüne imza atti.

Kaynak: AA