Zonguldak'ta Emekli Resim Ögretmeni 66 Yildir Tuvale Firça Atiyor

Zonguldak'in Eregli ilçesinde 76 yasindaki emekli resim ögretmeni Erdogan Keskin, yarim asri askin süredir yaptigi resimleri sanatseverlerin begenisine sunuyor.

Çocuk yasta resim sanatina ilgi duyan Keskin, 1967 yilinda Gazi Egitim Enstitüsüne girmeye hak kazanarak, sanatçi kimligini akademik egitimle birlestirdi.

30 yillik meslek hayatini noktalamasinin ardindan Orhanlar Mahallesi'nde sanat evi kuran Keskin, burada birçok tarzda resimler yapmaya devam etti.

Keskin, agaçlarda gördügü figürleri kendine has yorumlayip tuvale aktariyor.

- "Birçok kez sergi açtim"

Keskin, AA muhabirine, guaj, pastel, yagli boya, linol ve gravür baski teknikleriyle 250'nin üzerinde resim yaptigini anlatti.

Resim sanatinda marka haline gelmis isimlerden çok sey ögrendigini dile getiren Keskin, sunlari ifade etti:

"Gelismemin kendi kendime yeterli olmayacagini görüp bu isin egitimini almam gerektigini düsündüm. Askerden geldikten sonra 22 yasinda Ankara Gazi Egitim Enstitüsüne basladim. Ortaokulda Nedim Günsur gibi 'Türkiye'de 5 gerçekçi ressam' diye kitaplara konu olan bir ögretmenimin olmasi, benim en büyük avantajimdi. Bir ara grafik çalismalari yaptik ama o okulda kaldi. Ondan sonra kendimizi tamamen yagli boya ve resim teknigine yönlendirdik."

Keskin, Zonguldak, Düzce ve Istanbul'da birçok sergi açtigini belirterek, insanlarin üretimde bulunarak kendilerini iyi hissedebileceklerini söyledi.

Kaynak: AA