Erbakan Açiklamasi 'Faizin Nasil Bir Bela Ve Mikrop Oldugunu Açik Bir Sekilde Bir Kez Daha Görmüs Oluyoruz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen çiftçilerle bulustu. Yapilandirma Kanunu’nun borcun asliyla ve faiziyle ilgili hiçbir indirime gitmedigini belirten Erbakan, "Çiftçilerimizin bu borcun altindan kalkabilmesi mümkün degil. Acilen çiftçilerimizi rahatlatacak bir düzenlemenin yapilmasi lazim” dedi.

Erbakan Açiklamasi 'Faizin Nasil Bir Bela Ve Mikrop Oldugunu Açik Bir Sekilde Bir Kez Daha Görmüs Oluyoruz'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, Türkiye’nin çesitli bölgelerinden Ankara’ya gelen çiftçilerle partisinin genel merkezinde bulustu. Çiftçilerin sorunlarini dinleyen Erbakan, daha sonra basin toplantisi gerçeklestirdi. TBMM’de kabul edilen Yapilandirma Kanunu’nun borcun asliyla ve faizleriyle ilgili hiçbir indirime gitmedigini söyleyen Erbakan, “Bunlar tamamen borcun içerisinde durmaya devam ediyor. Masraf ve vekalet ücretlerinin de pesin olarak ödenmesi sart kosuluyor. Bu nasil yapilandirma? 1-2 ay öteledim. Buradaki asil zulüm üzerinde isletilen borcun 4-5 misline çikmis olan faizler. Bunlarla ilgili herhangi bir indirime gidilmedikten sonra 1, 3, 5 ay öteleyim. Çiftçinin altindan kalkmasi mümkün olmuyor. Son bir yilda bu durumdan magdur olan çiftçilerimiz tam 23 kez Ankara’ya gelmisler. Ibrahim Kaya kardesimiz 10 gündür Ankara’da. Bu derdine bir çare bulunmasi için burada bulunuyor. Diyorlar ki ’Elimizdeki sermaye, varimiz yogumuz bu borcun ilk taksiti olan yüzde 30’luk kismini dahi ödemeye yetmiyor.’ Milli Görüs olarak 50 seneden fazla zamandir en ciddi sekilde vurguladigimiz, söyledigimiz faizin nasil bir bela ve mikrop oldugunu açik bir sekilde bir kez daha görmüs oluyoruz. Çiftçilerimizin bu borcun altindan kalkabilmesi mümkün degil. Acilen çiftçilerimizi rahatlatacak bir düzenlemenin yapilmasi lazim” diye konustu.



“Bizler Yeniden Refah Partisi olarak milletin efendisi olan köylümüzün, çiftçimizin derdiyle dertleniyoruz”

Yeniden Refah Partisi’nin köylünün ve çiftçinin derdiyle dertlendigini, üreticiye sahip çikmayi bir borç bildiklerini vurgulayan Erbakan, sunlari söyledi:

“Bizler Yeniden Refah Partisi olarak milletin efendisi olan köylümüzün, çiftçimizin derdiyle dertleniyoruz. Üreticimize sahip çikmayi milletimiz, ülkemiz adina bir borç biliyoruz. Üreticimizin, çitçimizin, tarimla ugrasan kesimin iflas etmesi, batmasi, perisan olmasi, çiftçimizin hapse atilmasi, çocuklarin ortada kalmasi gibi zulümleri asla kabul etmiyoruz. Bir defa çiftçi üretmezse milletimiz aç kalir. Çiftçinin perisan olmasi demek sadece kendisinin ekonomik sikinti çekmesi degil, milletin de aç kalmasi demektir. Bir savas aninda, bir kriz aninda eger sizin çiftçiniz üretmezse bugdayiniz, ununuz, sebzeniz, meyveniz olmazsa, ekmeginiz olmazsa aç kalirsiniz. Aç kaldiginiz zaman uçaklariniz, tanklariniz, IHA’lariniz, SIHA’lariniz, savas gemileriniz, silahlariniz, topunuz, tüfeginiz, paraniz hiçbir ise yaramaz. Bunlarin hiçbirini oturup yemek olarak yiyemezsiniz. Ekmeginiz olmazsa, aç kalirsaniz bagimsizliginizla ilgili bir sorundur bu. Bagimsiz olamazsiniz, disariya muhtaç olursunuz Allah muhafaza buyursun”

(Huzeyfe Tarik Yaman - Sadettin Aliusta/IHA)
Kaynak: İHA