Kadin Istihdamina 'Güzel' Katki Açiklamasi Egitim Verip Meslek Sahibi Yapacaklar

Izmir’de açilan Güzellik Akademisi, pandemiye ragmen büyüyen güzellik sektörüne nitelikli personel yetistirecek. Merkezin kurucusu Öznur Gençdogus, verecegi ücretsiz egitimler ile ülkemizdeki kadin istihdamina katki saglamak istedigini ifade ederek, "Meslegimizde çiraklik, kalfalik, ustalik olarak niteledigimiz egitim asamalarini biz akademimizde 6 aylik hizlandirilmis kurs ile veriyoruz. Burada bizim amacimiz kisilere meslek edindirerek onlarin is yeri açabilmelerini saglamak" dedi.

Kadin Istihdamina 'Güzel' Katki Açiklamasi Egitim Verip Meslek Sahibi Yapacaklar
Genç girisimci Öznur Gençdogus, 4 yil önce hizmete giren güzellik merkezinin ardindan, Izmir’in Karsiyaka ilçesinde Özel Öznur Gençdogus Güzellik Akademisini kurdu. Akademinin açilis töreninde; ünlü model, sunucu ve oyuncu Sebnem Schaefer’in yani sira güzellik ve saglik sektörünün ünlü isimleri yer aldi. Açilis töreni, kokteylin ardindan kurdele kesimi ile taçlandi.

"Amacimiz; kisilere meslek edindirerek onlarin is yeri açabilmelerini saglamak"

Akademisinin açilis bulusmasinda konusan Öznur Gençdogus, pandemi döneminde büyümesini sürdüren güzellik sektöründe is arayan, kendine is kurmak isteyen veya bu alanda egitmenlik yapmak isteyen kadinlara istihdam ve is firsati sunmayi amaçladigini ifade etti.

Gençdogus, "Meslegimizde çiraklik, kalfalik, ustalik olarak niteledigimiz egitim asamalarini biz akademimizde 6 aylik hizlandirilmis kurs ile veriyoruz. Burada bizim amacimiz; kisilere meslek edindirerek onlarin is yeri açabilmelerini saglamak. Egitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz, ustalik belgesini aldiktan sonra ögreticilik belgesi alarak da yine bu meslege insan kazandirabiliyorlar" dedi.



"Kadin siginma evleri veya Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan ayrilan kadinlara ücretsiz egitim"

Özellikle kadin siginma evinde veya Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalmis olan, ise ihtiyaci olan kadinlara ücretsiz birebir egitim verileceginin altini çizen Öznur Gençdogus, "Bu insanlarin istihdam konusunda destege ihtiyaçlari var" vurgusunu yapti.

Gençdogus, "Bu anlamda çok da güzel bir sosyal sorumluluk projemiz var. Kadin siginma evleri veya Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan ayrilan kadinlara ücretsiz egitim, ücretsiz meslek edindirme olanagi sagliyoruz. Burada bizimle ve ekibimizle beraber çalisma, stajyerlik olanaginin yani sira is bulma konusunda da kendilerine destek oluyoruz. Kadin siginma evleri konusunda mesela, bu insanlarin istihdam konusunda destege ihtiyaçlari var. Çalisamayan, evinin kirasini ödeyemeyen, çocuklarina bakamayan kadinlarimiz var ne yazik ki. Bu anlamda kendilerine destekçi olmamiz gerekir diye düsünüyoruz. Onlar meslek edinerek, kendi ihtiyaçlarini kendileri karsilayabilir duruma gelebilirler. Ustalik belgesi ile kendi is yerlerini isletebilir, hatta ögreticilik belgesi ile kendi ögrettiklerini baska insanlara da aktararak ögretmenlik yapabilirler. Kurslarimiz birebir egitim niteliginde oluyor. Burada pandemiden dolayi kalabalik siniflar olusturmuyoruz. Manikürist, güzellik uzmanligi, kalici makyaj, ipek kirpik, make up, protez tirnak ve kalici oje dallarinda egitimler veriyoruz" sözlerine yer verdi.

Sebnem Schaefer: "Kadinlar is bulmakta güçlük çekiyor"

Açilisa katilan sunucu ve model Sebnem Schaefer ise kadinlarin is bulmakta güçlük çektigini belirterek, Öznur Gençdogus’un sosyal sorumluluk projelerinden biri olan kadinlarin istihdami konusundaki çabalarini takdirle karsiladigini söyledi.

Sebnem Schaefer, "Günümüzde kadinlarin is bulmasi gerçekten zor. Öznur Hanim, özellikle kadin siginma evlerinde kalan kadinlarimiz için de oldukça güzel bir projenin mimari olmus. Bu sosyal sorumluluk projesi sayesinde, zor durumda olan ve meslek sahibi olmak isteyen kadinlar kendi is yerlerini açabiliyor olacak. Ayni zamanda bu kursu tamamlayanlar, uluslararasi bir sertifikanin da sahibi olacaklar. Yani yurt disinda da bu sertifikayla mesleklerini yapabilecekler ve bu çok önemli. Kadin siginma evlerinde kalanlarin yani sira devlet yurtlarinda ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan ve bu meslegi yapmak isteyen gençler için de ücretsiz egitim verilecek. Bu aslinda kadinlar için, kadin dayanismasi minvalinde çok önemli bir sey. Bu sebepten dolayi Öznur Gençdogus’u tebrik ediyorum. Çalisanlari da çok enerji dolu, çok hayat dolu. Bu girisim umarim daha da büyür" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA