Numan Kurtulmus, AK Parti Istanbul Teskilati Istisare Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Türkiye'de iktidara gelmenin yolu algilar üzerinden milletin zihin dünyasini karistirmak degil, iktidara geldiginizde neyi nasil yapacaginizi millete açik bir sekilde söyleyebilmenizdir' 'Hatay Türkiye Cumhuriyeti’nin milli sinirlari içindedir. Misaki Milli sinirlari içindedir ve kiyamete kadar da Türkiye’nin bir ili olarak kalacak ve bizim milletimizin mali olacaktir' 'Yilbasindan itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açiklanacaktir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, yilbasindan itibaren herkesi tatmin edecek bir asgari ücretin açiklanacagini söyledi.

Sakarya'nin Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Istanbul Teskilati'nin 15. Istisare ve Degerlendirme Toplantisi'nda konusan Kurtulmus, vefat eden eski Turizm Bakani ve Devlet Bakani Güldal Aksit'e Allah'tan rahmet diledi.

Istanbul'un Türkiye siyasetinde önemli oldugunu, kendi siyasi hareketlerinde ise ayri bir önemi bulundugunu belirten Kurtulmus, Istanbul'un yeniden güçlü bir sekilde ayaga kaldirilmasi için mücadele edildigini, Istanbul halkina olan sorumlulugun ve borcun 2023 ve 2024 seçimleriyle telafi edilecegini söyledi.

Muhalefetin sabir sinirlarini zorlayan çikislari ve algilar üzerinden, sürekli hesaplasma senaryolari üzerinden atilan adimlarin görüldügünü anlatan Kurtulmus, sükunetle ancak kararlilikla, hiç alttan almadan ama milletin menfaatlerini koruyarak yola devam edeceklerini ifade etti.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "helallesme" söylemlerine deginen Kurtulmus, "Çok özür dilenecek konular var. CHP'nin helallesmeden önce milletimizden bir özür dileyerek, özrünün kabul edilmesi için milletimize yalvarmasi gereken noktalar var. Bunlari söylemeden helallesmeyi gündeme getirdiler, cevaplarini aldiktan sonra simdi helallesmeyi de unuttular. Bugün sorsaniz, 'Helallesmeden neyi kastediyorsunuz' diye, onu da söyleyeceklerini hatta hatirlayacaklarini dahi zannetmiyorum." dedi.

- "Bu milletin ne istedigini gayet iyi bilen siyasi kadro buradadir"

Kurtulmus, muhalefetin baska bir algi üzerinden ilerledigini, devletin kurumlarini siyasi tartismalarinin odagina yerlestirmeye çalistigini savunarak daha önce Merkez Bankasiyla ilgili gösterilmeye çalisilan alginin dün itibariyla TÜIK'le de tekrarlandigini anlatti.

Kurtulmus, söyle konustu:

"Bu memlekette sürekli algilar üzerinden Tayyip Erdogan'i ve AK Parti hükümetini geriletmeye, sürekli algi, yalan, iftira hatta sanal olarak birtakim sorunlar ortaya çikarmaya çalisiyorlar. Eger bu kadar çok gündem degistirme ihtiyaci duyuyorlarsa, onlara sunu tavsiye etmek istiyorum: Türkiye'de iktidara gelmenin yolu, algilar üzerinden milletin zihin dünyasini karistirmak degil iktidara geldiginizde neyi nasil yapacaginizi millete açik bir sekilde söyleyebilmenizden geçer.

Türkiye'nin ikinci partisinin genel baskanina ve yöneticilerine, Türkiye'ye bundan sonra ne yapacaklarina iliskin seyler söylemelerini tavsiye ederiz. Millet kuru laflar üzerinden, kuru polemikler üzerinden, faydasiz birtakim spekülasyonlar, algilar üzerinden asla zihniyetini degistirmez. Dolayisiyla tavsiyemiz, evet, çikin mitingler yapin, görüslerinizi ifade edin, Türkiye'yi nasil yöneteceginize dair fikriniz, projeleriniz varsa bunlari ortaya koyun ama sadece 'istemezük', 'Türkiye böyle olmamalidir' derseniz, biz de size deriz ki, 'Bu da bizim tanidigimiz CHP zihniyetinin bugünkü halidir.' Bu milletin ne istedigini gayet iyi bilen siyasi kadro buradadir. Bu millet, ekonomik gelismeyi, kalkinmayi, adaleti, hakkaniyeti, özü sözü bir olmayi istiyor."

Konusmasinda Türkiye'nin savunma sanayiinde yaptigi atilimlara dikkat çeken Kurtulmus, yerlilik oraninin yüzde 78'lere ulastigini, bunun birkaç yilda yüzde 90'lara ulasmasini hedeflediklerini belirtti.

- Hatay konusu

Türkiye’nin Akdeniz’de dogalgaz ve petrol aramasindan rahatsizlik duyanlarin ülkeyi politik tartismalarin içine çekmeye çalistigini anlatan Kurtulmus, söyle konustu:

"Kim ne yaparsa yapsin Türkiye bu bölgedeki egemenlik haklarinin hiçbirinden vazgeçmeyecek. Simdi birisi de 'Hatay bizimdir' falan diye birtakim seyler söylemeye basladilar. Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli sinirlari içindedir. Misak-i Milli sinirlari içindedir ve kiyamete kadar da Türkiye’nin bir ili olarak kalacak ve bizim milletimizin mali olacaktir."

- Asgari ücret düzenlemesi

Enflasyon dolayisiyla market ve pazardaki fiyatlarin yukariya çiktigini bildiklerini belirten Kurtulmus, vatandasin alim gücünü artiracak tedbirleri aldiklarini dile getirdi.

Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Yilbasindan itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açiklanacaktir. Yine ayni sekilde bu hafta içinde sayin Cumhurbaskanimizin saglik çalisanlariyla ilgili iyilestirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, ögretmenlik yasasiyla ilgili teklif Meclise geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyilestirilmesi ve diger konularla ilgili çalismalar nihai noktaya geliyor. Meclisteki bu bütçe trafigi geçtikten sonra insallah bunlari halledecegiz, yoluna koyacagiz ve vatandasimizi asla enflasyonun ortaya çikardigi bu agir tablonun altinda ezdirmeyecegiz."

Toplantida, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe baskanlari, belediye baskanlari ve AK Parti Istanbul 3 Kademe Il Yönetimi yer aldi.

Program çerçevesinde AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, yarin teskilat mensuplarina birer sunum ve konusma yapacak.

Kaynak: AA