Katar Disisleri Bakani Al-Sani Açiklamasi Kabil Havaalani'nin Onarimi Için Türkiye Ile Çalisiyoruz

Katar Disisleri Bakani Seyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani, ülkesinin, Afganistan'in baskenti Kabil'deki havaalaninin yeniden uygun hale getirilmesi için Türkiye ile çalistigini söyledi.

Al Sani, Italya Disisleri Bakanligi ve Uluslararasi Siyasi Çalismalar Enstitüsünün (ISPI) ev sahipliginde bu yil 7'ncisi düzenlenen MED Akdeniz Diyalog Forumu'na çevrimiçi katildi.

Katar Disisleri Bakani, burada yaptigi konusmada, Kabil Havaalani'nin yeniden uygun hale getirilmesine yönelik onarim ve donanim çalismalarini Türkiye ile yürüttüklerini belirtti.

Rusya, Çin ve bölge ülkelerinin Afganistan'da çikabilecek herhangi bir gerilim konusunda hakli endiseleri oldugunu ifade eden Al Sani, ülkesinin Afganistan'daki istikrar için bir ortak durumundaki Rusya ile de temas halinde oldugunu dile getirdi.

Al Sani, "Afganistan'daki güvenlik durumu komsu ülkeler ve bölge ülkeleri arasindaki endiseyi artiriyor. Uluslararasi toplumun Afganistan'daki durum karsisinda net bir stratejisi yok." dedi.

Katar'in, genis dostluk agini bölgede güvenlik ve istikrari tesis etmek için kullandigini belirten Al Sani, bölgeyi istikrara kavusturmak için diyalogun güçlendirilmesi ve sorunlarin temelindeki sebeplerin ele alinmasi gerektigini vurguladi.

Kaynak: AA