Ingiltere Yurtdisindan Gelen Tüm Yolculara Test Zorunlulugu Getirdi

Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid, yurtdisindan ülkeye gelen tüm yolcularin, Ingiltere’ye gelmeden önce Covid-19 testi yaptirmalari gerektigini duyurdu. Ingiltere’de Omicron vaka sayisinin ise 160’a yükseldigi açiklandi.

Ingiltere Yurtdisindan Gelen Tüm Yolculara Test Zorunlulugu Getirdi


Ingiltere’de Covid-19’un Omicron mutasyonu nedeniyle hükümet seyahat kurallarini sikilastirdi. Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid yaptigi açiklamada, 7 Aralik Sali günü yerel saatle 04.00’den itibaren yurtdisindan Ingiltere’ye gelen tüm yolcularin seyahatlerinden en fazla 48 saat önce negatif PCR test sonucu almalari gerektigini duyurdu. Javid, "Omicron’u ögrendigimizden bu yana, geçen hafta boyunca verileri inceleme altinda tuttuk ve seyahatlerle baglantili olarak vakalarin arttigini gördük" ifadelerini kullanarak, "Her zaman hizli hareket edecegimizi söyledik. Bu yüzden, seyahat öncesi için test zorunlulugu getirmeye karar verdik" dedi.



Saglik Bakani Javid’in açiklamasinin ardindan Ingiltere hükümetinin aylar önce Covid-19’a karsi 2 doz asili olan kisiler için kaldirdigi PCR testi sarti, yeniden uygulamaya konulmus oldu. Ingiltere’ye gelecek tüm yolcularin asi durumlarindan bagimsiz olarak negatif bir PCR test sonucu almalari gerekiyor.

Nijerya kirmizi listeye eklendi

Javid ayrica, Nijerya’nin kirmizi seyahat listesine eklendigini aktararak, seyahatle baglantili oldugu tespit edilen Omicron vakalarindaki rakamlara göre, Nijerya’nin Güney Afrika’dan hemen sonra geldigini ifade etti.

Javid, 6 Aralik Pazartesi günü 04.00’den itibaren Nijerya’dan Ingiltere’ye gelen tüm yolcularin kirmizi seyahat listesi kurallari geregince 10 gün otel karantinasi uygulamalari gerektigini belirtti.



Ingiltere, Omicron mutasyonu nedeniyle su ana kadar kirmizi seyahat listesine Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesoto, Esvatini, Angola, Mozambik, Malavi, Zambiya ve Nijerya’yi ekledi.

Ingiltere’de Omicron vaka sayisi 160’a yükseldi

Birlesik Krallik genelinde 28 Kasim’da ilk Omicron vakalarinin tespit edilmesinden bu yana, 1 haftada toplam Omicron vaka sayisi 160’a yükseldi.
Kaynak: İHA