Içisleri Bakan Yardimcisi Çatakli Açiklamasi 'Yilbasi Gecesi 340 Bin 351 Personel 55 Bin 466 Ekip Görev Basinda'

Türkiye genelinde alinan yilbasi tedbirleri Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli baskanliginda Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nden (GAMER) takip edildi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Çatakli Açiklamasi 'Yilbasi Gecesi 340 Bin 351 Personel 55 Bin 466 Ekip Görev Basinda'


Pandemi nedeniyle geçen yilbasinda uygulanan 4 günlük kapanmanin ardindan bu yil yilbasi meydanlarda ve eglence mekanlarinda tedbirler esliginde kutlanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda önlemlerini artiran güvenlik güçleri, sehir meydanlarinda ve sehirlerin islek noktalarinda denetimlerine hiz kazandirdi. Tedbirlerin denetimleri ve koordinasyonu hakkinda bilgi almak için GAMER’den 81 ile video konferans yöntemi baglanan Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, durum hakkinda bilgi aldi.

Çatakli’ya, Jandarma Genel Komutan Yardimcisi Korgeneral Ali Çardakci, Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Erhan Gülveren, Sahil Güvenlik Komutan Yardimcisi Tugamiral Cengiz Fitoz eslik etti. Içisleri Bakanligi olarak vatandaslarin yilbasi gecesini huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için en üst düzeyde tedbirlerin alindigini söyleyen ve bu konuda bir genelge yayimladiklarini hatirlatan Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun Sirnak’ta oldugunu ve diger Içisleri Bakan Yardimcilarinin Türkiye’nin dört bir tarafinda koordinasyonu saglamak için görev basinda oldugunu söyledi.



"Yilbasi gecesi 340 bin 351 personel 55 bin 466 ekip görev basinda"

Tedbirleri arttirmak için çok sayida personel görevlendirildigini ifade eden Çatakli, “Emniyetimizden, Jandarmamizdan, Sahil Güvenlik Komutanligimizdan 340 bin 351 personel 55 bin 466 ekip görev yapacak. Yine bu çerçevede 769 hava araci, 218 deniz araci ve 588 dedektör köpeklerle arkadaslarimiz istifade edecek. Yilbasi gecesi trafik tedbirleri önemli. Yol güzergahlarinda trafik ekiplerimiz tepe lambalari sürekli yanar vaziyette konuslandirilacak. Yagis nedeniyle karayolarinin kapanmasi durumunda araçlari önceden belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirecekler ve vatandaslarimizin evlerine saglikli bir sekilde dönebilmeleri için özellikle saat 24’ten sonra alkol denetimlerine de agirlik verecekler. Kayak merkezi olan illerimizde trafik akisinin yogunlasacagi güzergahta önceden belirlendigi sekilde tedbirler alinacak. Herhangi bir yogunluk meydana gelmesi durumunda ekiplerimiz müdahale edecekler ve güzergahta seyir güvenligini tehlikeye düsecek durumlarin tespit edilmesinin ardindan kis kosullari nedeniyle ilgili kurumlarla da hizli bir sekilde koordinasyon saglayarak trafik akisinin saglikli bir sekilde islemesini temin edecekler” diye konustu.



Terör örgütlerine karsi da önlemler alindigina dikkat çeken Çatakli, “Yilbasi gecesi olmasi dolayisiyla terör örgütü mensuplarinin sinirlarimizdan illegal geçis yapma arayisinda olabilecekleri, yine sinir hatlarina el yapimi patlayici ve benzeri tarzi yöntemlerle eylem yapabilecekleri ihtimalleri de dikkate alacagiz. Yine basta büyüksehirlerimiz olmak üzere araç gereç ve dedektör köpekleri de kullanmak üzere bütün unsurlarimizi emniyet ve asayis için seferber ettik” ifadelerini kullandi.

Deniz kenari olan illerde sahil güvenlik önlemlerinin arttirilarak göçmen kaçakçiligina yönelik tedbirlerin alindigini ifade eden Çatakli, vatandaslarin can güvenligini tehdit edebilecek uyusturucu ve sahte içki satisinin engellenmesine ve ele geçirilmesine yönelik denetimlerin arttirildigini söyledi.

Yüzbinlerce personel ile Türkiye çapinda güvenlik denetimlerinin 24 saat devam edecegini söyleyen Çatakli, vatandaslari Covid-19 pandemisine karsi tedbirli olmalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA