Herkes Eglenirken Onlar Ekmek Kavgasinda

Eskisehir’de yeni yil kutlamalarini kenara birakan saticilar, soguk havada islerinin basinda durarak evlerine ekmek götürmek için mücadele verdi.

Herkes Eglenirken Onlar Ekmek Kavgasinda


Yeni yila disarida girmek için vatandaslar sehir merkezinde bulunan isletmelere akin etti. Gece boyu eglenen vatandaslarin yani sira islerinin basinda duran saticilarda dikkat çekti. Hava sicakliginin 0 derece oldugu Eskisehir’de kestane, renkli isik, pamuk sekeri ve midye gibi ürün satanlar soguk havaya aldiris etmeden islerinin basinda durdu. Aileleri ile yeni yili kutlamak yerine ekmek parasi kazanmak için Eskisehir sokaklarinda bulunan saticilar gece boyu çalisti.

“Yilbasi gecesi için ekmegimin derdindeyim”

Yilbasi gecesine özel olarak Eskisehir sokaklarinda isikli aksesuar sattigini ifade eden Ismail Albayrak, “Ben normalde bu isi yapmiyorum fakat, yilbasi gecesi için ekmegimin derdindeyim. Isimden gayet memnunum ama çalisamaya da mecburum çünkü borçlarim var. Hayat sartlari bizi ikinci bir isi yapmaya mecbur birakti. Allah’ima sükür, sagligim yerinde oldugu sürece elimden gelen her türlü isi yaparim. Allah, herkesin isini gücünü rast getirsin” dedi.



“Insanlar egleniyorken biz çalisiyoruz”

Gece boyu vatandaslara sicak kestane satan Bedrettin Aktas ise “Disarida soguktayiz ve bizim gibi çalisan çok insan var, insanlar egleniyorken biz çalisiyoruz. Ters bir oranti var ama yapacak bir sey yok, hayat zor. 17 senedir birçok is yaptim, bazen gece saat üçlere kadar asgari ücret karsiliginda çalistim. Yeri geldi gece baska gündüz baska isler yaptik fakat, çocuklarim için idare etmek zorundayim” diye konustu.



“Biz de çalisirken egleniyoruz”

“Eglenmek herkesin hakkidir” diyen midyeci Murat Poyraz, sözlerine söyle devam etti: “Yilbasinda çalisiyoruz çünkü buna mecburuz. Bu gece herkes eglenmek zorunda degil, biz de çalisirken egleniyoruz. Çalismak, her zaman güzeldir, çoluk çocugumuzun rizkini çikartiyoruz böyle bu gecede.”
Kaynak: İHA