Bayburt Madeni Sanatkar Odasi Baskan Adayi Kahraman'dan BGC'ye Ziyaret

Bayburt Madeni Sanatkarlar Odasi, 6 Ocak 2022 tarihinde sandik basina gidiyor. Oda baskanligina adayligini koyan sanayi esnafindan Muharrem Kahraman Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, seçilmesi halinde esnafa kazandiracaklarini açikladi.

Bayburt Madeni Sanatkar Odasi Baskan Adayi Kahraman'dan BGC'ye Ziyaret
Ilk icraatinin esnafin birlik ve beraberligini saglamak olacagini söyleyen Kahraman, Bayburt’tan bölgeye çok is gönderildigini belirterek, öncelikle bunun önüne geçebilecek birliktelikleri saglayacagini belirtti.

Bunu kendilerinin geçmiste 10 esnaf bir araya gelerek sagladigini söyleyen Kahraman, “Amacimiz Bayburt’ta disariya is göndermemek. Bunun için gerekli altyapimiz var, bunu saglayacagiz” dedi.

Dükkan sikintisi çeken sanayi esnafinin yaninda olacagini söyleyen Kahraman, Naci Agbal’dan alinan sözün takipçisi olacagini belirtti.

Gençosman mahallesindeki sanayiye TOKI’nin girmesi ile oradaki sanayi esnafinin dükkansiz kalacagini söyleyen Kahraman, kurulan kooperatifle birlikte uyum içerisinde çalisarak, bu sorunu çözüme kavusturacagini dile getirdi.

Madeni Sanatkarlar Odasi’nin islevsel hale getirmek için baskan aday oldugunu, kazanmasi halinde esnafin tüm sorunlari ile ilgilenen bir oda haline getirecegini söyleyen Kahraman, çalismak için göreve talep oldugunu ifade etti.

‘Odalar aidat toplama mercileri degildir’ diyen Kahraman, “Odalar esnafin tüm sorunlarina çözü üretecek yerlerdir. Biz oturmaya gelmiyoruz. Desinler için degil, çalismak için geliyoruz” dedi.

Kahraman, üyeleri 6 Ocak’ta yapilacak kongreye davet ederek, destek istedi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus ise, Muharrem Kahraman’a çikmis oldugu yolda basarilar diledi.
Kaynak: İHA