New York Türkevi'nde 'Gizem Dolu Anadolu' Fotograf Sergisi Açildi

New York Türkevi'nde, fotograf sanatçisi Resul Çelik'in Türkiye'nin 81 ilini gezerek çektigi fotograflardan olusan serginin açilisi yapildi.

"Gizem Dolu Anadolu" isimli sergi, eylülde açilisi yapilan yeni Türkevi binasinda gerçeklesti.

Çelik, açilistaki konusmasinda, "4 mevsim, 3 farkli iklimin yasandigi Anadolu'nun zenginlik ve güzelliklerini Amerika'ya tasimanin mutlulugunu yasiyorum. Türkiye’nin gururu olarak yükselen bu güzel mekanda, Türkevi’nde Türkiye’nin güzelliklerini sergilemekten ayri bir onur duyuyorum." ifadesini kullandi.

Gezgin fotografçi, 100'den fazla fotografin yer aldigi sergide, Türkiye'nin 81 ilini tek tek gezerek, bilinen tarihi ve kültürel mekanlarinin disinda, hala kesfedilmemis yerler ve güzellikleri de yansitmaya çalistigini söyledi.

- "Tarihin kalbi bu topraklarda atiyor"

Anadolu'nun hala hayatin binlerce yildir kesintisiz yasandigi mekanlara sahip oldugunu belirten Çelik, "Bir de bunlari fotografladiginizi düsünün. Binlerce yildir tarihin kalbi, bu topraklarda atiyor. Iste bu büyük heyecani sizlerle paylasmak istedim." diye konustu.

Açilisa katilan New York Baskonsolosu Reyhan Özgür, Çelik'in çalismasinin, "Anadolu'nun karis karis gezilmesiyle ortaya çikan müthis bir emek, 81 ilde çekilen binlerce kareden elenen etkileyici bir seçki" oldugunu vurguladi.

Özgür, Çelik'in yakin zamanda Anadolu kadinini anlatan "81 ilden 81 kadin" temali sergisini de fotografseverlerin begenisine sunacagini duyurdu.

Çelik, Baskonsolos Özgür'e Türk bayragi temali bir fotografini hediye ederken, Özgür de günün anisi olarak usta fotografçiya New York Türkevi'ni sembolize eden plaket sundu.

Rize'de 1972'de dogan Resul Çelik, Türkiye’nin çesitli sehirlerinde açtigi 250'nin üzerinde fotograf sergisiyle taniniyor.

Ayni zamanda bir gezgin ve doga tutkunu olan fotografçi, daha çok manzara, tarihi mekanlar ve portre çalismalarina agirlik veriyor.

Kaynak: AA