Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mı? Yılbaşı akşamı Hindi Yemek Caiz Mi?

Yılbaşında hindi yemenin caiz olup olmadığı oldukça merak ediliyor. Bu kapsamda en merak edilenlerden biri de yılbaşında hindi yemek günah mı sorusudur. Peki, yılbaşında hindi yemek günah mı? yılbaşında hindi yenir mi? yılbaşında hindi yemek caiz mi? İşte detaylar...

Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mı? Yılbaşı akşamı Hindi Yemek Caiz Mi?
Yılbaşı akşamı birçok kişi güzel bir sofra hazırlamak ve sevdikleriyle iyi vakit geçirmek istiyor. Bu kapsamda gelenekselleşiş olan hindi tarifi de birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında yılbaşında hindi yemek günah mı ve yılbaşı hindi yemek caiz mi sorusu oldukça aratıldı. Yılbaşında lezzetli bir sofra oluşturmak isteyen birçok kişi hindi yemenin caiz olup olmadığı hakkında araştırmalara başladı. Yılbaşında hindi yemek günah mı sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mı? Yılbaşı akşamı Hindi Yemek Caiz Mi?

Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mı?


Yılbaşında hindi yemenin günah olup olmadığı birçok kişi tarafından tartışılıyor. Bu özel günde lezzetli bir sofra kurmak isteyen kişiler sofraya hindi koyup koymama konusunda endişe yaşıyor. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında yılbaşında hindi yemek günah mı ve yılbaşında hindi yemek caiz mi soruları sık sık aratıldı. Güzel bir akşam yemek yiyerek dostlarıyla beraber güzel vakit geçirmek isteyen birçok kişi konuyla ilgili detaylı soruları araştırıyor. Noel kutlamak ve Noel’e ait ritüeller yapmak birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu konu kapsamında belirtilen ayetler arasında da başka dinlerde yer alan konulardan ilham almak ve benzer davranışları yapmak yanlış olarak görülür. "Kim herhangi bir gruba benzeşirse o da onlardandır." (Ebu Davûd, Libas 4) hadisinde de belirtildiği gibi, Hristiyanlar'ın adetlerine uyum sağlamak ve onlara benzeşmek, İslam dininde yasaklanmıştır. Yine Maide Suresi 5. Ayet'te de belirtilmiştir ki; "...Sizden kim onları dost edinirse, oda onlardandır..." (Maide: 5/51) ayetleriyle de belirtilen durum hakkında Diyanet İşleri'nin eski başkanı Mehmet Görmez tarafından da konuyla ilgili bir açıklama yapılmıştı. Görmez “Hiç kimse pagan kültürüyle tüketim kültürünün, haz ve eğlence kültürüyle birleşerek, birleştirerek çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürünü meydana getirmesinin doğru olduğunu söyleyemez. Hele hele bütün bunların da noel, çam ağacı, kumar, içki, spor toto, loto gibi insanı kendisinden ve Rabbinden uzaklaştıracak davranışlarla birleşerek, birleştirilerek, toplumun yozlaşmasına izin veren bir geleneğin oluşmasına, Diyanet İşleri Başkanlığı daima bunun doğru olmadığını, şefkatli bir şekilde topluma ifade etmeye, dostça bu uyarısını yapmaya devam eder. Pagan kültürü, tüketim kültürü, haz ve eğlence kültürüyle birleşerek gençlerimiz üzerinde bir yozlaşma kültürü meydana getirmesinin doğru olmadığını söylemeye devam ederiz. Bunun, noel ve çam ağacının gölgesinde yapılması hiçbir dine ve hiçbir inanca göre de doğru olduğunu ortaya koymaz. Bunu açıkça ifade etmek isterim.” ifadelerini kullanarak konuyla ilgili görüşlerini dile getirmişti.

Yılbaşında Hindi Yemek Günah Mı? Yılbaşı akşamı Hindi Yemek Caiz Mi?

Noel Nedir?


Noel hakkında sık sık aratılanlar arasında Noel nedir sorusu da yer alıyor. Hindi tüketmenin caiz olup olmadığını araştıran birçok kişi konuyla ilgili olarak hindi yemenin Noel geleneği olduğunu öğrenince konu hakkında araştırmalara başladı. Noel 25 Aralık’ta kutlanan Hristiyan bayramıdır. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da adlandırılan Noel Hz. İsa’nın doğumunun kutlanması sebebiyle Hristiyanlar tarafından oldukça önemli görülür.