Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Erzurum'da Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Pirinkayalar Tüneli ile Erzurum’dan Artvin’e ve Dogu Karadeniz’e ulasim kisalacak, seyahat kolaylasacak, ticaret artacaktir. 3 Nisan 2017'de temeli atilan, bugün yüzde 100 fiziksel ilerleme saglanan RizeArtvin Havalimani’nin açilisi ile Erzurum’un turizm ve ticari hayatindaki canlilik daha da güçlenecektir' 'Bizim tüm azim ve gayretimiz halkimizin talebi yönündedir. Halka hizmeti Hak'ka hizmet olarak görüyoruz. O nedenle, 2003’ten bu yana Erzurum’da, kara, hava, demir ve denizyolu çalismalarimizda halkimizin taleplerini önceledik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Pirinkayalar Tüneli ile Erzurum’dan Artvin’e ve Dogu Karadeniz’e ulasimin kisalacagini belirterek, "3 Nisan 2017’de temeli atilan, bugün yüzde 100 fiziksel ilerleme saglanan Rize-Artvin Havalimani’nin açilisi ile Erzurum’un turizm ve ticari hayatindaki canlilik daha da güçlenecektir." dedi.

Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Pirinkayalar Tüneli'nin açilis töreninin ardindan Tortum Selalesi ile cam seyir terasini ziyaret eden Bakan Karaismailoglu, ardindan beraberindekilerle kent merkezine geçerek yapimi tamamlanan Mevlana ile çalismalarin devam ettigi Telsizler Kavsagi'nda incelemede bulundu.

Karaismailoglu, Vali Okay Memis, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ile Mevlana Kavsagi incelemesinin ardindan yaptigi konusmada, bugün Pirinkayalar Tüneli’nin açilisini gerçeklestirdiklerini hatirlatti.

Erzurum-Çat kara yolunun baslangici olan Erzurum sehir geçidindeki Mevlana Kavsagi’ni tamamlayip hizmete açmanin hakli gururunu yasadiklarini ifade eden Karaismailoglu, söyle konustu:

"Bakanligimizin sorumluluk alaninda hayata geçen yatirimlar, cennet ülkemizin dört bir kösesinde oldugu gibi Erzurum’da yeni is alanlari ve istihdam imkanlari sagliyor. Erzurumlu vatandaslarimizin refahinin artmasi, yeni yatirim imkanlarinin olusmasi, sanayinin gelisimi için sehrin lojistik kabiliyetlerini artiriyor, liman ve havalimanlarina olan erisimini kolaylastiriyoruz. Pirinkayalar Tüneli tam da bu anlamda Erzurum için hayati derecede önem tasiyan bir projedir. Pirinkayalar Tüneli ile Erzurum’dan Artvin’e ve Dogu Karadeniz’e ulasim kisalacak, seyahat kolaylasacak, ticaret artacaktir. 3 Nisan 2017’de temeli atilan, bugün yüzde 100 fiziksel ilerleme saglanan Rize-Artvin Havalimani’nin açilisi ile Erzurum’un turizm ve ticari hayatindaki canlilik daha da güçlenecektir."

Bakan Karaismailoglu, tüm bu çalismalari sürdürülebilir, çevreci bir Lojistik Master Plan çerçevesinde hem Erzurum’u hem de bütünsel kalkinmayi destekleyecek sekilde gerçeklestirdiklerini belirterek, bu kapsamda hükümetleri döneminde, dogunun gözbebegi Erzurum’un ulasim ve iletisim yatirimlari için 14,5 milyar liranin üzerinde harcama yaptiklarini dile getirdi.

- "Erzurum genelinde 20 kara yolu projemiz devam ediyor"

Erzurum’un bölünmüs yol uzunlugunu 49 kilometreden alip, 620 kilometreye çikardiklarini anlatan Karaismailoglu, sunlari söyledi:

"1993-2002 döneminde il genelindeki kara yolu yatirim harcamasi sadece 915 milyon lira iken, hükümetlerimiz döneminde bu miktari 13 milyar 247 milyon liraya yükselttik. 2003-2021 yillari arasinda, 583 kilometrelik tek yol yapim ve iyilestirmesi gerçeklestirdik. 4'ü tek tüp ve 4'ü de çift tüp tünel olmak üzere, 8 bin 288 metre uzunlugunda 8 tünel insa ettik. Erzurum il genelinde halihazirda tam 20 kara yolu projemiz de çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor."

Bakanlik olarak sadece Erzurum’un refahini artiracak projeleri hayata geçirmediklerini, ayni zamanda sehir içi ulasimi kolaylastiracak projeleri de hizmete aldiklarina isaret eden Karaismailoglu, Mevlana Kavsagi'nin da kente yaptiklari sehir geçisi kara yolu hizmetlerinin önemli bir bölümü oldugunu aktardi.

Erzurum-Çat yolunun TOKI konutlari, hastaneler, kamu kuruluslari ve okullarin da etkisiyle yillik ortalama günlük trafik miktarinin, belli noktalarda 34 bini bulduguna deginen Karaismailoglu, bu güzergahta yapilan genis, konforlu yollarla güvenli ve hizli ulasimin saglanacagini söyledi.

- "Tüm azim ve gayretimiz halkimizin talebi yönündedir"

Bakan Karaismailoglu, ayrica güzergah üzerinde bulunan Konakli Kayak Merkezi’ne de kolay erisim imkani saglandigina dikkati çekerek, Mevlana Kavsagi projesinin uzunlugunun 6,15 kilometre, bölünmüs yol ve sicak kaplama standardinda oldugunu belirtti.

Projenin 2017 yilinda basladigini ve bedelinin 50 milyon lira oldugunu söyleyen Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Mevlana Farkli Seviyeli Kavsagimiz sehrimize hayirli olsun. Erzurum Sehir Geçisi’nin düzenlenmesiyle zamandan 137,5 milyon lira, akaryakittan 3 milyon lira olmak üzere, yillik 140 milyon lira tasarruf edilecektir. Bunun yaninda, karbon salinimini da 1176 ton azaltacagiz. Mevlana Kavsagi ile birlikte ayni hatta yer alan Hastane Farkli Seviyeli Kavsak arasinda yer alan Telsizler Bölgesi’ne de yöre halkimizin talebi dogrultusunda yeni bir kavsagi projelendirdik, çalismalara da basladik. Bizim tüm azim ve gayretimiz halkimizin talebi yönündedir. Halka hizmeti Hak'ka hizmet olarak görüyoruz. O nedenle, 2003’ten bu yana Erzurum’da, kara, hava, demir ve denizyolu çalismalarimizda halkimizin taleplerini önceledik."

Bakan Karaismailoglu, daha sonra Valilik ve Büyüksehir Belediyesini ziyaret etti.

Kaynak: AA