Iran'da 'Omicron' Alarmi Açiklamasi 4 Ülkeden Girisler Yasaklandi

Iran yönetimi, korona virüsün Omicron mutasyonuyla mücadele kapsaminda Fransa, Ingiltere, Danimarka ve Norveç’ten gelen yabancilarin ülkeye girisine yasak getirdi.

Iran'da 'Omicron' Alarmi Açiklamasi 4 Ülkeden Girisler Yasaklandi


Iran’da Covid-19’un Omicron mutasyonunda yasanan artis nedeniyle önlemler arttiriliyor. Iran yönetimi, Fransa, Ingiltere, Danimarka ve Norveç’ten ülkeye girislere yasak getirdi. Iran vatandaslarinin muaf tutuldugu yeni kararda, söz konusu ülkelerden Iran’a girisler ikinci bir emre kadar yasaklandi. Karar kapsaminda Fransa, Ingiltere, Danimarka ve Norveç’te 14 günden fazla kalanlarin Iran’a girislerine izin verilmeyecek. Bu ülkelerden gelen Iranlilar ise 14 gün karantinada kalma sartiyla ülkeye giris yapabilecek.

Iran 25 Aralik’ta ise Omicron nedeniyle tüm kara sinirlarini 15 gün süreyle kapatma karari almisti.

IRAN’DA 43 OMICRON VAKASI

Iran Saglik Bakanligi Halkla Iliskiler Birimi Genel Sekreteri Muhammed Hasimi, ülke genelinde toplam 43 Omicron mutasyonu tespit edildigini duyurdu. Sosyal medya hesabindan açiklama yapan Hasimi, 19 Aralik’tan itibaren ülke genelinde 43 Omicron mutasyonunun görüldügünü belirterek, "Tahran’da 17, Meshed ve Hürmüzgan’da 5, Isfahan, Siraz ve Busehr’de 2, Urumiye, Elburz, Babil ve Erak’ta 1, Kum ve Yezd’de 3 Omicron mutasyonu tespit edildi" ifadesini kullandi.

(Aynur Sena Çabuk/IHA)
Kaynak: İHA