Samsatli Kadinlara Uzmanindan Diyet Ve Beslenme Hizmeti

Adiyaman’in Samsat ilçesinde yasayan kadinlara ücretsiz beslenme ve diyetetik hizmeti veriliyor.

Samsatli Kadinlara Uzmanindan Diyet Ve Beslenme Hizmeti
Samsat Halk Egitim Merkezi Müdürlügü (HEM) tarafindan açilan "Saglikli Beslenme" kursu kapsaminda, kursa devam eden kursiyerlerin yani sira Samsat Çok Amaçli Toplum Merkez (ÇATOM) kursiyerleri ve vatandaslara da saglikli beslenme ve diyetetik konularinda bilgiler verilerek, talep edenlere diyet listesi düzenleniyor.

Samsatli kadinlara bilgiler veren Usta Ögretici Diyetisyen Merve Çelik, yasam ve saglik sorunu olarak ana etkenin beslenme bilimi oldugunu belirterek, canin bogazdan geldigi ve ayni sekilde bogazdan çikti gerçeginin yüz yillardir kabul görüldügünü ifade etti.

Diyetisyen Çelik, "Verdigimiz beslenme ve diyetetik bilgileri ile dogru beslenmenin sagligimizi nasil korudugunu anlatiyoruz. Sagligi korumak, hastaliklari önlemek veya en aza indirmek için uygulanmasi gereken bilgiler veriyoruz. Diyetin aç kalmak gibi bir ön yarginin asla dogru olmadigini açikliyoruz. Samsatli kadinlara gebelik veya hamilelikte beslenme ve diyet programi, emziren annelerin dikkat etmesi gereken kurallari anlatiyoruz. Tek amacimiz saglikli bir nesil olabilmek" seklinde konustu.

Samsat Halk Egitim Merkezi Müdürü Mustafa Tepe ise yaptigi açiklamada, Samsat ilçesinde basta kadinlar ve çocuklar olmak üzere bütün bireylere dogru beslenme konusunda bilgiler vererek saglikli bir toplum olabilmenin yollarini aradiklarini kaydetti.

Tepe açiklamasinda, "Samsat ilçemizde saglik ve beslenme alaninda çagin ihtiyaçlarini karsilayacak donanimli, mesleki ve bilimsel alanda yetkin bir uzman tarafindan bilgiler vermesi ve talep edenlere diyet listesi hazirlanmasi amaciyla saglikli beslenme kursu açtik.

Kadinlara ve talep eden bütün Samsatlilara bu hizmeti ücretsiz olarak vermekteyiz. Usta ögreticimiz büyük bir özveri ile bu hizmeti sunuyor. Kendisine tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA