OKÜ'de 'Uyusturucu Ile Mücadele Ve Farkindalik' Semineri Düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) "Uyusturucu ile mücadele ve farkindalik" konulu seminer düzenlendi.

15 Temmuz Sehitleri Amfisinde düzenlenen seminere konusmaci olarak katilan Türkiye Uyusturucu ve Uyusturucu Bagimliligi Izleme Merkezi (TUBIM) Sube Müdürü Murat Sarigüzel, uyusturucu sorununun insanlik tarihi kadar eskiye dayandigini söyledi.

Son yillarda uyusturucu madde çesitliliginde adeta patlama yasandigini dile getiren Sarigüzel, "1930'larda 5-6 uyusturucu maddenin adi geçerken, 1950'den sonra sentetik uyusturucular, 2000'li yillarin sonunda da ara kimyasallar ile birlikte dünyada bugün tarihin hiçbir döneminde olmadigi kadar çok çesitli uyusturucu madde var. Dünyanin neresine bakarsak bakalim, kutuplar disinda uyusturucu sorunu yasamayan bir yer yok. Bu konuda 1933 yilinda çikmis bir kanunumuz var. Piyasaya yeni uyusturucu çesitleri çiktikça biz bu kanunumuzu güncelliyoruz ve mücadelemizi sürdürüyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin uyusturucu ile mücadelede en üst siralarda yer aldigini ve bir çok ülkenin Türkiye'deki mücadeleye gipta ile baktigini aktaran Sarigüzel, son olarak Emniyet Genel Müdürlügünün uyusturucu ile mücadele için hayata geçirdigi "Uyuma" adli mobil uygulamasindan bahsetti.

Uygulama ile fotograf, video ve sesli ihbarda bulunabileceklerini kaydeden Sarigüzel, ihbarda bulunanlarin kimliklerinin ise gizli tutuldugunu ifade etti.

Program, narkotik köpeklerinin gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA