Kuzey Kore'de Yeni Politikalarin Belirlenecegi Toplantilar Devam Ediyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ülkenin yeni yilda izleyecegi politikalarin belirlenecegi ve 4 gün sürmesi beklenen iktidar partisi merkez komitesi toplantisinin ikinci gününde devam ettigi belirtildi.

Bu yil art arda gerçeklestirdigi balistik füze denemeleri ile gündeme gelen ve Birlesmis Milletler (BM) yaptirimlari nedeniyle zor günler geçiren Kuzey Kore’de lider Kim Jong-un’un ülkenin yeni yilda izleyecegi politikalarin belirlenecegi olagan iktidar partisi toplantilarini baslattigi bildirildi.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansi tarafindan bugün yapilan açiklamada, Kim’in dün açilisi yapilan Kore Isçi Partisi 8. Merkez Komitesi 4. Genel Kurulu’na baskanlik ettigi belirtildi. 4 gün sürmesi beklenen toplantilar dizisinin Kuzey Kore’nin "stratejik ve taktik politikalarina" karar vermede önemli rol oynadigi belirtilirken, "Genel kurul, 2021 yilinda uygulanan ana parti ve devlet politikalarini gözden geçirecek ve yeni stratejik ve taktik politikalara karar verecek" ifadeleri kullanildi. Genel kurulun gündem maddeleri hakkinda ayrinti verilmezken, Covid-19 salgini ve dogal afetler nedeniyle darbe alan ülke ekonomisi ve Pyongyang’in nükleer programi karsisinda uygulanan BM yatirimlarinin ana gündem maddelerini olusturmasi bekleniyor.

Yeni yil konusmasi yapabilir

Dün baslayan genel kurulun ABD ile yürütülen nükleer müzakerelerde yol kat edemeyen Pyongyang’in izleyecegi yeni yol haritasi konusunda ipucu vermesi beklenirken, lider Kim’in ise geleneksel yeni yil konusmasini toplantilar sirasinda yapabilecegi ifade ediliyor. Kim’in ülke yönetimine yön veren konusmalari son 2 yildir büyük parti toplantilarinda gerçeklestirmis olmasi da söz konusu ihtimali güçlendiriyor.
Kaynak: İHA