Ingiltere'de Korona Virüs Salgininda Rekor Vaka

Ingiltere’de korona virüs salgininda son 24 saatte 129 bin 471 yeni vaka tespit edilmesiyle salginin basindan bu yana en yüksek günlük vaka sayisi kayda geçti.

Ingiltere'de Korona Virüs Salgininda Rekor Vaka
Ingiltere’de korona virüs (Covid-19) salgininda günlük vaka sayisi, salginin basindan bu yana en yüksek seviyeye ulasti. Hükümetin son verilerine göre ülkede son 24 saatte 129 bin 471 yeni vaka tespit edilmesiyle günlük vaka sayisi rekor tazeledi. Son veriyle birlikte toplam vaka sayisi 12 milyon 338 bin 676’ya yükseldi. Daha önce en yüksek günlük vaka sayisi, 122 bin 186 ile 24 Aralik’ta kaydedilmisti.

HASTANEDEKI HASTA SAYISI BIR ÖNCEKI HAFTAYA GÖRE YÜZDE 38 ARTTI

Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 18 kisi hayatini kaybederken, toplam can kaybi ise 148 bin 21’e ulasti. Ingiltere Ulusal Saglik Servisi’ne (NHS) göre Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi gören hasta sayisi 9 bin 546’ya yükseldi. Ülkede 3 Mart’tan bu yana hastanede tedavi gören hasta sayisinda en yüksek sayiya ulasildigi belirtilirken, ayrica hasta sayisinin bir önceki haftaya göre yüzde 38 arttigi ifade edildi.

EK TEDBIR YOK

Öte yandan Ingiliz hükümeti yeni yila kadar herhangi bir ek kisitlama getirilmeyecegini duyurmustu. Saglik Bakani Sajid Javid dün yaptigi açiklamada, hükümetin Covid-19 asilamasina odaklandigini ve yeni yila kadar yeni bir kisitlama uygulanmasina gerek duyulmadigini söylemisti. Javid, ancak Ocak ayindan itibaren verilere bakilarak gerekli görülürse ek kisitlamalarin getirilebileceginin sinyalini vermisti.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA