Içisleri Bakani Soylu, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi Açiklamasi

'Heyecanla her yilin sonunu bekliyoruz. Fotograflar bize o yil yasananlari, hatiralarimizi, ümitlerimizi, sevinçlerimizi, zorluklarimizi tekrar yasatiyor'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Anadolu Ajansinin "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içi ve yurt disinda çektigi fotograflari inceleyen Soylu, "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerindeki fotograflar için oy kullandi.

Soylu, "haber" kategorisinde Aytaç Ünal'in çektigi Emniyet Havacilik Daire Baskanliginda görev yapan ve "Türkiye'nin ilk kadin taarruz helikopter pilotu" olarak tarihe geçen 28 yasindaki Pilot Komiser Yardimcisi Özge Karabulut'un fotografi ile Mahmut Serdar Alakus'un Mugla'nin Marmaris ilçesinde çikan orman yanginina iliskin "Cigerlerimiz Yandi" baslikli fotografina oy verdi.

Yasam kategorisinde Isa Terli'nin "Istanbul ve hilal", Dogukan Keskinkiliç'in "Dolunay'in güzelligi" baslikli fotograflarini oylayan Soylu, ayni kategoride Zeytin Dali Harekati bölgesindeki bir üsse yönelik terör saldirisinda sehit düsen Veteriner Uzman Çavus Ahmet Akdal'in birlikte görev yaptigi, ayni saldirida yaralanan mayin arama köpegi "Atmaca"nin sehidin Kahramanmaras'taki ailesiyle yeni bir hayat sürdügü sirada Izzet Mazi tarafindan çekilen fotografini oyladi.

Spor kategorisinde Siraç Karadeniz'in "Yerel kayakçilar" baslikli fotografini seçen Süleyman Soylu, ayrica milli dalisçi Sahika Ercümen'in meme kanserine dikkati çekmek amaciyla hastalikla mücadele eden kadinlarla dalis yaptigi anda Sebnem Coskun'un çektigi fotografin yani sira Mustafa Çiftçi'nin "Keyfim yerinde" baslikli fotograf karesini oyladi.

- "Her yil farkli enstantaneler yasatiyorlar"

Oylama sonrasinda AA muhabirine açiklamalarda bulunan Bakan Soylu, fotograflari çok begendigini söyledi. Foto muhabirlerini kutlayan Soylu, "Anadolu Ajansinin Yilin Fotograflari oylamasi bizim için yilin gelenekseli oldu. AA foto muhabirleri her yil bize farkli enstantaneler, baska alanlar yasatiyorlar. Heyecanla her yilin sonunu bekliyoruz. Fotograflar, o yil yasananlari, hatiralarimizi, ümitlerimizi, sevinçlerimizi, zorluklarimizi tekrar yasatiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Sehir fotograflarinda, baskentte aksam saatlerinde beliren dolunayin Ankara Kalesi ile güzel görüntü olusturdugu anda çekilen fotografi begendigini belirten Soylu, hilali, Çamlica Camisi ve Galata Kulesiyle birlikte ayni kareye sigdiran fotografin da Istanbul'u anlattigini söyledi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin bu yil en büyük orman yanginlariyla karsi karsiya kaldigini hatirlatarak yanginlar sirasinda çekilen fotograflarin yasananlari aktardigini kaydetti.
Kaynak: AA