Dr Hasan Benar Açiklamasi '2022'De Estetik Trendleri Teknoloji Ile Sekillendi'

Türkiye’deki basarisini Londra’da Harley Street’teki kliniginde de devam ettiren estetik ve güzellik dünyasinin önemli otoritelerinden olan Dr Hasan Benar, 2022 yili estetik trendlerini açikladi.

Dr Hasan Benar Açiklamasi '2022'De Estetik Trendleri Teknoloji Ile Sekillendi'
Dr. Hasan Benar, teknolojideki gelisimle birlikte, her yil estetik trendleri degisse de genç, diri ve isildayan bir cilt ile yillara meydan okuyan bir vücuda sahip olma istegi hiç degismedigini belirtti.

Benar, yilin estetik trendleri de teknolojik gelismelerle, bu isteklere daha hizli ve kolay cevap veren ameliyatsiz uygulamalarla sekillenmeye basladi.

Ameliyatsiz lazer cilt germe: "Endolift"

Dr Hasan Benar, ilerleyen yas, kilo alip verme, dis faktörler ve yer çekiminin etkisiyle yüz bölgemizde sarkmalar, ve kirisiklar meydana gelebildigini ifade ederek, "Bu sorunlarin çözümü noktasinda ise Endolift Lazer Uygulamasi sundugu hizli, acisiz, istirahat gerektirmeyen ve kalici çözüm ile 2022 estetik trendleri arasinda ilk sirada yer aliyor. Ynilikçi lazer sistemi Endolift lazer agi gelismis teknolojisi sayesinde ameliyatsiz cilt germe uygulamasini klinikte yapabilme imkani sunuyor. Anestezi ve zorlu ameliyat islemlerine gerek kalmadan, yas ayirimi olmadan gerçeklestirdigimiz Endolift Lazer Agi Uygulamasi’da yara izi, morarma ve sisme gibi sorunlar yasanmiyor" dedi.

Endolift’in FDE onayina sahip oldugunu da hatirlatan Dr Hasan Benar, "Lazer destekli tedaviler için FDA onayina sahip Endolift ile sadece bir saat ve bir seansta dogal sonuçlar elde edilebiliyor. Bu uygulama sonrasinda, yüz ve boyundaki hafif sarkmalarin düzelmesi, yeni kolajen olusumunun aktive olmasi, lenf ve yag dokusunun azalmasi, cilt sikilasmasi ve çene hatti ile yüz kontürünün belirginlesmesi hedefleniyor. Kisiler uygulama sonrasinda günlük hayatlarina kaldiklari yerden devam edebiliyor" seklinde konustu.

"Cildin dogasina en yakin teknoloji tixel ile dogal kolajene sahip olun"

Dr Hasan Benar, Tixel 2022 nin en populer islemlerinden olacagini belirterek, "Termo-mekanik ablasyon teknolojisine dayanan yeni bir fraksiyonel cilt yenileme sistemidir. Tixel cilde termal cilde transferi buharlastirma yoluyla mikro kraterler olusturur. Tixel uygulamasi çok hizli ve güvenli bir sekilde cilde isi enerjisi aktarir. Islem bölgesindeki küçük mikro gözenek olusumu saglanir. Ciltte herhangi bir yan etki yapmamaktadir. Olusturulan micro gözenekler ve kizariklik kisa bir sürede düzelmektedir. Tixel islemi sirasinda ve sonrasinda kanama, yara izi, ya da islem sonrasi lekelenme olmamaktadir" ifadelerini kullandi.

"Hollwood jawline populerligini koruyacak"

Dr Hasan Benar, "Çene sekli yüz estetiginde çok önemli bir role sahiptir. Belirsiz ya da profilden geride duran çene sekli, yüzün simetrisini olumsuz yönde etkiler. Çene yapisinin düzeltilmesi için uygulanan dolgu yöntemine ’jawline dolgusu’ adi verilir. 2022’de Hollywood yildizlarinin sahip oldugu cene hatlarina sahip olmak istenecek. Bu da köseli bir jawline yani güçlü bir çene hatti demek" dedi.

"Profhilo ile el ve boyun"

Dr Hasan Benar, dünyanin en büyük yildizlarindan Nicole Kidman’nin ellerinin yasinin çok ilerisinde oldugu söylendigini belirterek, Kidman’in bu soruna ise parmaklari açikta kalan eldivenlerle çözüm buldugunu hatirlatti. Ellerin çok fazla su, kimyasal bilesen gibi faktörler yüzünden hizla yaslandigini belirten Dr Hasan Benar kadinlari söyle uyardi:

"Boyun ve eller yaslanmanin bir numarali isareti oldu. Profhilo deri kalitesini tek seferde uzun süreli gelistirmeyi amaçlayan bir nem enjeksiyon uygulamasi. Bununla ciltte hyalüronik asit içeren malzeme sayesinde, deri altinda su tutulmasini saglarken ayni zamanda cildin elastikiyeti de artiyor. Etkinlik süresi bir yila kadar devam eden bu uygulama ile özellikle kuru ve yipranmis ciltler fayda sagliyor. Diger cilt tipleri için ise koruma amaçli yapiliyor. Ve son dönem sadece yüz bölgesinde degil el ve boyun bölgelerinde de uygulanabiliyor.Eller, yasi en fazla ele veren organimiz. Ayrica dogru bakim yapilmadigi zaman yüze göre daha yasli duran bir bölge. Ellerin çok fazla su, günes ve kimyasal bilesenle temasi sonucu olusan bu gibi durumlar için özel çözümler bulunuyor.Uygulamayla cilt pürüzsüzlügünün iyilestirilmesi, ince çizgilerin yok edilmesi, cilde pürüzsüzlük ve elastikiyet kazandirilmasi, akne ve kirmizi lekelerin görünümünün azaltilmasi ve cildin nemlendirilmesi hedefleniyor."

"Dolgun dudaklar moda olmaya devam edecek"

2022 ’nin güzellik trendi yine dolgun dudaklar olacagini kaydenen Dr Hasan Benar, dolgun dudak ve uzun çene trendinin yüz hatlari ile de uyumlu olmasi halinde daha belirgin yüz hatlarina sahip olunarak kisileri daha güzel ve çekici kilabildigini söyledi.

Dudak dolgusunun abartiya kaçmadan, kisinin yüz, agiz ve dis yapisina göre yapilmasi gerektigini da vurgulayan Benar, özellikle dudak dolgusunun büyük fark olusturan minimal bir islem oldugunu sözlerine ekledi. Benar, “Önemli olan trendlere uyum saglamak degil, yüz hatlarini ve hatlara uyum saglayan islemleri belirleyebilmek. Sadece trend oldu diye gereksiz ve yapay bir görüntü elde etmeden, dogalligi bozmadan bu uygulamalari yapmak gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA