Belçika, Tiyatro Ve Konser Salonlarini Kapatma Kararini Askiya Aldi

- Belçika Anayasa Mahkemesi, Belçika Bilim Kurulu ve hükümetten olusan CODECO adli danisma kurulunun Covid-19 virüsüne karsi aldigi tedbirlerden biri olan tiyatro ve konser salonlarinin kapatilma kararini askiya aldi.

Belçika, Tiyatro Ve Konser Salonlarini Kapatma Kararini Askiya Aldi


Belçika’da Covid-19 virüsüyle mücadele kapsaminda kararlar almakla yetkili bilim uzmanlari ve siyasi kisilerden olusan CODECO adli danisma kurulu, 22 Aralik’ta yapilan son toplantida kültürel alanda kalabalik ve bulasma riski nedenleriyle tiyatro ve konser salonlarini kapatma karari almisti. Bu kararin ülke genelinde yogun bir tepkiyle karsilanmasinin ardindan Belçika Anayasa Mahkemesi baslatilan inceleme sonucunda kararin “çalisma kanununa muhalefet ve kültürel haklara erisim hürriyetine aykiri oldugu” gerekçesiyle askiya alindigini duyurdu. Anaya Mahkemesi, tiyatro ve konser salonlarinin kapatilmasi karari askiya alinirken, eglence yerlerinin ve sinema salonlarinin kapali kalacagini belirtti.

Anayasa Mahkemesinin almis oldugu karar halk tarafindan sevinçle karsilanirken, hükümet ve bilim uzmanlari arasinda yogun bir tartismaya neden oldu.

(Mustafa Ulusoy/IHA)
Kaynak: İHA