TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Mehmet Akif Ersoy Son Nefesine Kadar Manevi Degerlere Sadik Kalarak Yasamistir'

Diyanet Televizyonu tarafindan hazirlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi "Demir Hafiz" belgeselinin tanitim gecesinde konusan TBMM Baskani Mustafa Sentop, “Mehmet Akif Ersoy, son nefesine kadar sahip oldugu ahlaki ve manevi degerlere sadik kalarak yasamistir” dedi.

TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Mehmet Akif Ersoy Son Nefesine Kadar Manevi Degerlere Sadik Kalarak Yasamistir'
TBMM Baskani Mustafa Sentop, Diyanet Televizyonu tarafindan hazirlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi "Demir Hafiz" belgeselinin tanitim gecesine katildi.

Ankara’da düzenlenen tanitim gecesinde konusan Sentop, “Tarihimizin her safhasi anlamlidir ve önemlidir. Ancak öyle günler ve anlar vardir ki tarihimize teshir edecek önemde olaylara sahne olmuslar ve milli hafizamizda unutulmayacak izle birakmislardir. 27 Aralik’ta o günlerden biridir. Bu sebeple bugün Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak ve tekrar tekrar anlatmak için çok güzel bir vesiledir. Diyanet Televizyonumuz bu idrak ve suur ile kiymetli bir belgesel hazirlamis, merhum Mehmet Akif’in az bilinen ve daha az gündeme getirilen yönlerini aziz milletimizin dikkatine arz etmeye çalismistir. Görsel bir çagdayiz. Sözler uçup gidiyor. Bu belgesel insallah mili sairimiz Mehmet Akif’in hayatinin bu cephesini gelecek kusaklara da tasiyan bir çalisma olarak belgeseller dünyamizda yerini alacaktir. Mehmet Akif Ersoy, son nefesine kadar sahip oldugu ahlaki ve manevi degerlere sadik kalarak yasamistir. Diyanet Isleri Baskanimiza ve Diyanet Televizyonu’na milli kimligimizin insasinda essiz bir katkisi olan merhum Mehmet Akif’i anlatmak için yaptiklari bu kiymetli çalisma sebebiyle tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA