Önce Çaldilar Sonra Sprey Boyayla Mesaj Biraktilar

Esenyurt’ta hirsizlar, biraktigi mesaj ile görenlere pes dedirtti. Çaldiklari panelvan araci kullanarak insaat malzemelerinin oldugu bir depoyu soyan hirsizlar, isleri bittikten sonra ise çaldiklari panelvani sokak ortasinda biraktilar. Çalinti araçla hirsizlik yaptiklari yetmezmis gibi bir de aracin üzerine “Iste böyle çalariz” yazan sahislar, kapi kismina da gülücük çizerek kayiplara karistilar.

Önce Çaldilar Sonra Sprey Boyayla Mesaj Biraktilar
Olay, 21 Aralik Sali günü Güzelyurt Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, aracini park ederek evine çikan Yusuf Agbolat, sabah uyandiginda aracinin yerinde olmadigini fark etti. Durumu hemen yetkililere haber veren Agbolat, aradan geçen birkaç günün ardindan aracinin bir hirsizlik olayinda kullanilarak sokak ortasinda terk edildigini ögrendi. Aracini görmek için polis otoparkina gittiginde ise karsilastigi manzara ile Agbolat’in sevinci yarida kaldi. Hirsizlarin, sprey boya ile araç kaputuna “Iste böyle çalariz” yazdigini ve kapiya gülücük çizdigini gördügünde Agbolat, büyük saskinlik yasadi.

“Arabami perisan etmisler”

Yasadigi sira disi hirsizlik hikayesini anlatan Yusuf Agbolat, “21 Aralik Sali gecesi isten döndügümde aracimi evimin önüne park ettim. Saat 12 gibi disariya çiktigimda aracim yerinde duruyordu. Hatta döndügümde kapilarini kontrol ettim. Daha sonra eve girdim ve sabah uyandigimda aracimin yerinde olmadigini gördüm. Tabi o an çalindigini anladim ve polis ekiplerine haber verdim. Daha sonra kendim aracimi aramaya basladim. Dün aksam siralarinda ise polisler aradi ve arabayi bulduklarini söylediler. Otoparka çekmisler arabami ve parmak izi incelemesi yapmislar. Ben de tabi hemen aracimin yanina gittim. Ve aracimin üzerinde ’Iste böyle çalariz’ yazdiklarini ve kapiya gülücük çizdiklerini gördüm. Bununla da kalmamislar ve arabami perisan etmisler. Aynasini kirmislar, yan tarafini vurmuslar, kilidi kirmislar. Yani anlayacaginiz biz magdur olduk. Kaç gündür is yapamiyoruz çünkü bu araç bizim elimiz ayagimiz. Bu olmadan is yapamiyoruz” dedi.



“Bu vicdansizlara ne diyebilirim”

Hirsizlarin aracina binlerce liralik zarar verdigini söyleyen Agbolat, “Düpedüz vicdansizlik bu. Bu vicdansizlara ne söyleyebilirim ki. Ben bu araci nasil kazandim, bu hale getirdim ben bilirim. Tamam aldin götürdün ama aracimi neden siyaha boyadin, camlarini kirdin, bir sürü zarar verdin. Ben bunlari nasil yaptiracagim simdi. Tüm bunlari da geçtim arabayi temizlemek için ellerim ne hale geldi. Tiner ile sabahtan beri temizlik yapiyorum ellerim perisan oldu” dedi.

Kaynak: İHA