Dogal Ortamda Yetisen 'Eflani Hindisi' Yilbasi Öncesi Ragbet Görüyor

Karabük'ün Eflani ilçesinde, yeni yil öncesi pazarlarda kilogrami 70-85 liradan satisa sunulan hindiler, vatandaslar tarafindan ragbet görüyor.

Ilçenin köylerinde yilbasi için dogal ortamda arpa, bugday ve misirla beslenerek özel olarak yetistirilen hindiler, pazarda kilogrami 70 ile 85 lira arasinda satisa sunuldu.

Dogal ortamda 6 aydir beslenen hayvanlarin agirligi 5 ile 10 kilogram arasinda degisiyor. Lezzetiyle bilinen ve yilbasi sofralarini süsleyen "Eflani hindisi", yeni yil öncesi vatandaslar tarafindan alici buluyor.

Belediye Baskani Ibrahim Ertugrul, AA muhabirine, son yillarda Eflani hindisine talebin arttigini fakat yeterli arzin saglanamadigini söyledi.

Eflani'de hindi üretiminin artmasi yönünde çalismalar yaptiklarini anlatan Ertugrul, kilogram fiyatinin erkek hindilerde 70, disilerde ise 85 lira oldugunu bildirdi.

Üretici Muzaffer Çetin de Eflani denince ilk akla gelenin hindi oldugunu vurguladi.

Yilbasi yaklastigi için hindilerin pazarda satisinin arttigini anlatan Çetin, "Burada önemli olan köy hindisi olmasidir. Disi hindinin tanesi ortalama 300, erkek hindi ise 500-700 liradan satiliyor." dedi.

Kaynak: AA