Baskan Cömertoglu'ndan, Kazakistan Ile Kardes Belediye Olmak Için Teklif

Malatya’nin Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu, Kazakistan ile kardes belediye olmak için teklif yapti.

Baskan Cömertoglu'ndan, Kazakistan Ile Kardes Belediye Olmak Için Teklif
Baskan Cömertoglu, uluslararasi kazak tarihi, kültürü ve edebiyati konferansina katildi.

Arapgir Belediye Baskani Haluk Cömertoglu, Kazakistan Büyükelçiligi ile müstereken düzenlenen Kazakistan’in 30. bagimsizlik günü anisina “Uluslararasi Kazak Tarihi, Kültürü ve Edebiyati Konferansi”na katilarak konusma yapti.

Baskan Cömertoglu, Türk Cumhuriyetleri’nin bagimsizliginin 30. yildönümü münasebetiyle düzenlenmekte olan konferansa katilimda bulunan misafirlere, bilim adamlarina ve konusmacilara tesekkürlerini sunarak, bagimsizliginin 30. yilinda Kazakistan’a ve Orta Asya’nin diger devletlerine en içten dileklerini bildirdi. Baskan Cömertoglu, Kazakistan’in bagimsizligini kazandiktan sonra Türkiye’nin Kazakistan’in bagimsizligini taniyan ilk ülke oldugunu vurgulayarak, iki ülke arasinda kardeslik ve dostluk baglarinin daha da derinlestigini anlatti. Ayrica, Türkiye’nin diger Orta Asya Türk devletlerinin de bagimsizliklarinin ilk anindan itibaren devamli destekleyicisi oldugunun altini çizen Cömertoglu, gelecekte Türk Cumhuriyetleri arasinda daha fazla isbirliginin olmasi gerektigini ifade etti.



Kardes belediye teklifi

Baskan Cömertoglu, yerel kimliklerin ve kültürlerin korunmasinda isbirliginin ve kültürel diplomasinin önemine vurgu yaparak konusmalarini sonlandirdi.

Kardes belediye olmak için Kazakistan Büyükelçiligi yetkilileriyle istisarede bulunan Cömertoglu, katilimcilara Arapgir Ilçesi’nin cografi Isaretli ürünü olan Arapgir Mor Reyhanindan elde edilen ürünlerden olusan hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA